Tenis

Kohlschreiber: "Jedna od dvije najveće"

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • petak, 04.03.2011.
Kohlschreiber: "Jedna od dvije najveće"
Foto: FaH

Kako se moglo i očekivati, Philipp Kohlschreiber bio je vrlo sretan nakon što je u drugom meču petka svladao Ivana Dodiga i osigurao prvi njemački bod protiv Hrvatske u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa u Zagrebu. Kohlschreiber u glavni hrvatski grad nije došao u posebno dobroj formi, no u petak je izdržao sve što je Dodig bacio pred njega, što nije bilo malo, i s terena otišao s pobjedom u rukama...

Ivan Dodig ga je, kazao je, iznenadio, no Philipp Kohlschreiber pronašao je način da izađe na kraj s drugim hrvatskim reketom i nakon više od četiri i pol sata proslavi pobjedu u meču u kojem je bio poen do poraza, spasivši se u tie-breaku četvrtog seta. Presudile su nijanse. Kao i Dodig, i Nijemac je odigrao dobro i u trileru odveo svoju reprezentaciju do 1-1 nakon prvog dana.

"Znao sam da je Dodig vrlo, vrlo dobar igrač, ali nisam znao puno detalja. Iznenadilo me koliko je dobro servirao, kako je miksao servise, često je dolazio na mrežu i nije mi bilo lako protiv njega. Možda sam fizički bio nešto svježiji potkraj meča i to je napravilo razliku", osvrnuo se vodeći njemački tenisač.

"Vidjelo se da je bio pomalo umoran, imao je meč-loptu u četvrtom setu, jasno je da je želio dobiti velik meč za svoju zemlju, a nakon toga, sigurno je da mu nije bilo lako vratiti se u petom setu. No, i ja sam igrao dobro u posljednja dva seta", dodao je Kohlschreiber: "Ovo mi je sigurno jedna od dvije najveće pobjede u Davis Cupu, atmosfera je bila dosta teška, bilo je i zvižduka nakon servisa, ali to je Davis Cup - moraš ostati hladan i na takve stvari, što sam i uspio".

Gostujući izbornik Patrik Kühnen kazao je da je 1-1 najpravedniji rezultat nakon petka: "Vidjeli smo dva intenzivna meča kakva sam i očekivao, kada čovjek sjedi na klupi mora se pripremiti i na ovo, imam već dovoljno iskustva".

"Marin Čilić je danas pružio više od Mayera, vidjela se njegova klasa, dok je za Kohlschreibera fantastična stvar izvući jedan ovakav meč nakon što je gubio s 2-1 u setovima. Vidjelo se koliko je važan dio naše ekipe i koliko nam puno znači", dodao je Kühnen, koji je diplomatski odbacio da su Nijemci favoriti u subotnjem meču parova.

"Ne mislim da smo sada u prednosti, ovih 1-1 nakon prvog dana je pravedan rezultat. Najavljivao sam da će ovo biti težak susret, tako zasad i prolazi, znam da imamo dobar par, ali siguran sam da ima i Hrvatska - vjerujem da i mi i oni imamo jednake šanse u subotu".

Podsjetimo, za Hrvatsku su nominirani Ivan Dodig i Ivo Karlović, a za Nijemce Christopher Kas i Philipp Petzschner. Početak je u 15 sati, a bude li promjena, moraju biti prijavljene do sat vremena ranije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!