Vodeni sportovi

Jadranska regata

Sportnet • utorak, 08.03.2011.
Jadranska regata

Jadranska regata jedna je od zahtjevnijih regata iz Kalendara HJS-a i ujedno je prilika vidjeti na jednom mjestu najveće sportske jedrilice sa našeg područja i šire - Startna lista 2011 .

JK Host iz Visa, već petu godinu zaredom, od 2007. godine slijedi tradiciju prošlih Jadranskih regata te je oglasio regatu i za ovu godinu.

Sa portala YC Host: "Prva Jadranska Regata jedrila se 1947 godine, a organizirala je sekcija Sportsko brodarstvo koja je djelovala u okviru komisije Tehnika i sport. Bila je to desetodnevna regata koja se jedrila u etapama: Split-Hvar-Korčula-Prapatno-Dubrovnik-Trsteno pa natrag opet preko Korčule i Hvara u Split. U ondašnje vrijeme proći ovih 450 milja bio je zaista pothvat, jer su tipovi brodova sa kojima se onda jedrilo odavno nestali sa Jadrana. Većinom su to bile manje drvene jedrilice tipa L-5 ili nešto duži Dragoni, a na regati bi ih se znalo sakupiti i više od stotinu".

Za razliku od prošlih Jadranskih regata koje su se jedrile u etapama, novi ciklus regata u organizaciji JK Host jedri se rutom Vis – Dubrovnik - Palagruža – Vis, bez zaustavljanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!