Vodeni sportovi

Udovičić proslavio Mladost

Ana Legradi • četvrtak, 10.03.2011.
Udovičić proslavio Mladost
Foto: EPA

Nakon poraza na Savi od favorita Pro Recca, Žapci su sinoć u dramatičnoj utakmici uspjeli savladati Boškovićev Vasas uz rezultat od 9:8. Pobjeda je svakako bila neophodna za plasman na Final Four.

TEVA VASAS - MLADOST 8:9 (4:3, 2:1, 0:2, 2:3)

Dalekovod Euroliga, 2. kolo, skupina B, četvrtfinale
Budimpešta, bazen Bela Komjad, gledatelja: oko 1.000
Suci: Boris Margeta (Slovenija), Sergej Naumov (Rusija)

TEVA VASAS: Viktor Nagy, Adam Decker, Miho Bošković 2, Gergely Katonas 2, Jeff Powers 1, Viktor Vorosi, Gergely Kiss, Marton Vamos 1, Robert Kovacs, David Hona, Barnabas Steinmetz 1, Balint Takacs, Bence Fulop 1. Trener: Laszlo Foldi.

MLADOST: Josip Pavić, Ante Vukičević, Ivan Perić, Boris Letica, Antonio Petković 1, Duje Živković, Vanja Udovičić 4, Hrvoje Brlečić, Frano Karač 1, Petar Muslim 1, Igor Hinić, Ivan Buljubašić 2, Luka Lončar. Trener: Emil Nikolić.

Sinoć je momčad Mladosti do pobjede nosio sjajni Vanja Udovičić s četiri pogotka i tako još jednom pokazao kako je s razlogom doveden na Savu. Upravo je on tijekom cijele utakmice svojim pogocima držao rezultat na strani Zagrepčana.

Prvu četvrtinu su gosti na bazenu u Budimpešti riješili u svoju korist, a pogodak za 4:3 je slavio Fulop. Koliko u prvom dijelu nisu funkcionirali u napadu, toliko su se u drugom dijelu koncentrirali na obranu, koju je predvodio Pavić, ali ipak nisu uspjeli izboriti prednost prije poluvremena.

Za 6:4 u korist Vasasa prije odlaska na poluvrijeme se pobrinuo Dubrovčanin Miho Bošković, postigavši svoj prvi pogodak na susretu. Ključnu ulogu u trećem dijelu su svakako imali Udovičić i Petković, koji su doveli do izjednačenja od 6:6, te odlični Pavić, koji je uspio obraniti sve pokušaje preokreta rezultata.

U posljednjem dijelu je prvo vodstvo gostiju donio Muslim za 7:6, ali Bošković postiže drugi pogodak i tako ponovno dovodi rezultat do izjednačenja koje nije dugo trajalo. Steinmetz se probija do gola i opet donosi prednost domaćina za jedan gol po posljednji puta na susretu.

Za konačan rezultat su se pobrinuli Udovičić te Buljubašić koji su donijeli pobjedu Zagrepčana od 9:8. Mađari su u posljednjoj minuti imali dvije prigode s igračem više, ali je najprije udarac Katonasa Pavić odbio u korner, a iz drugog pokušaja loptu Kissa Pavić skida s linije gola. Momčad Vasasa tražila je da se gol prizna, ali suci nisu imali milosti.

U sljedećem kolu, 26. ožujka, Mladost putuje u Rijeku kod Primorja, kluba koji broji jednako bodova kao i Mladost.

Euroliga, Top 8, Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Pro Recco15:9Primorje EB
Vasas8:9Mladost
1Pro Recco 668:42+2612
2Mladost 646:52-66
3Primorje EB 658:61-35
4Vasas 646:63-171

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.03.2011. u 16:31
    vanja - majstor ove igre!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2011. u 11:43
    super! bravo dečki, 2. mjesto je realno naše!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2011. u 09:49
    bravo
    Obrisan korisnik