Nogomet

Nizozemci zainteresirani za EURO 2020.

Mario Glasnović • četvrtak, 10.03.2011.
Nizozemci zainteresirani za EURO 2020.
Foto: Davor Sajko

Nizozemski nogometni savez iznimno je zainteresiran za organizaciju Europskog prvenstva 2020. godine. Svoju kandidaturu još nisu službeno predali, no Nizozemci su priznali da ozbiljno razmišljaju o tome.

Nakon što su Nizozemska i Belgija u zajedničkoj kandidaturi za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. godine bili neuspješni, domaćinstvo je dobila Rusija, nizozemski savez zainteresiran je za organizaciju Europskog prvenstva 2020. godine. Ovaj put žele kandidaturu podnijeti samostalno, bez "pomoći" Belgije.

Glavni tajnik Nizozemskog nogometnog saveza, Harry Been, potvrdio je interes Nizozemaca: "Nizozemski nogometni savez razmišlja o ponudi za slanjem kandidature. Mislim da smo sposobni za organizaciju Europskog prvenstva i možda želimo sami sudjelovati."

Nizozemska i Belgija su zajedno bili domaćini Europskog prvenstva 2000. godine kada su prvaci Europe bili Francuzi. U finalu, na stadionu u Rotterdamu, Francuska je zlatnim golom Davida Trezegueta pobijedila Italiju, koja je u polufinalu izbacila domaćina Nizozemsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2011. u 09:01
    Na to prvenstvo bih sigurno otišao. Nizozemska je prekrasna zemlja, koju se ne treba ocjenjivati samo kroz Amsterdam (iako je i to fascinantan grad)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2011. u 07:16
    E to bi bilo strasno prvenstvo za gledat uzivo samo ako nadjem stadion nakon coffe shopa
    Obrisan korisnik