Košarka

Maroussi propustio odvojiti se od PAOK-a

Branko Barić • petak, 11.03.2011.
Maroussi propustio odvojiti se od PAOK-a

20. kolo grčkog prvenstva neće ostati u lijepom sjećanju gostujućim ekipama, izuzmemo li Olympiakos koji očito u toj konkurenciji ne može izgubiti bez obzira gdje igrao. U šest od sedam gostujućih poraza našao se i onaj Maroussija našeg Dalibora Bagarića unatoč njegovoj odličnoj partiji...

Obje momčadi koje se nalaze na diobi trećeg mjesta na tablici doživjele su poraze u ovom kolu. Dok je PAOK imao "nemoguću misiju" protiv Olympiakosa, od Maroussija se očekivala pobjeda protiv Panelliniosa. Domaćini su usprkos takvim predviđanjima dominirali od prve do posljednje minute te na koncu ubilježili relativno uvjerljivu pobjedu rezultatom 85:72. Američki krilni igrač Steven Smith predvodio je pobjednike s 20 poena i šest skokova, dok je na drugoj strani Dalibor Bagarić ubacio 17 poena uz 11 skokova.

Vodeća momčad lige jedina je upisala gostuju pobjedu ove srijede, i to na način da se trećeplasiranu momčad prvenstva ostavili na -28. U konačnih 49:77 Zoran Erceg sudjelovao je s 15 poena i osam skokova, dok je Matt Nielsen dodao 12 poena i 11 skokova. Bivši Cibos Rawle Marshall s 14 poena bio je najefikasniji kod domaćih.

Još uvjerljiviji bio je Panathinaikos koji je pobjedom 101:68 nad Iraklisom nastavio držati korak za najljućim rivalima. Prvo ime tog susreta bio je Milenko Tepić s 15 poena, osam skokova i pet asistencija. Veliku pozornost privukao je i gradski derbi između Peristerija i Panioniosa, koje su domaćini zahvaljujući furioznom otvaranju (19:4 nakon deset minuta) na koncu dobili sa 67:59. Ernest Scott je ubacio 15 poena uz pet skokova kod domaćih, dok je naš Zoran Vrkić u ovoj važnoj pobjedi za njegovu momčad sudjelovao s dva poena i četiri skoka u 14 minuta provedenih na parketu.

Ilisiakos je napravio malo iznenađenje svladavši Ikaros sa 74:67 uz 16 poena Alexisa Kristisa, dok je Kavala u zanimljivoj utakmici nadigrala Aris s 90:85 uz 20 poena Christoforos Stefanidisa. AEK je pak nastavio svoju agoniju porazom 64:57 od Kolossosa za kojeg je Jurica Golemac ubacio osam poena uz dva skoka i promašenih svih šest pokušaja za tri poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!