Košarka

Giriček: "Bol je bila neizdrživa"

Iz Draženovog doma:Ivor Krapac • petak, 11.03.2011.
Giriček: "Bol je bila neizdrživa"
Foto: Davor Sajko

Po završetku NLB lige, nakon utakmica s Budućnosti kod kuće i protiv Partizana u Beogradu, Cibona će do kraja sezone igrati bez Gordana Giričeka, kojeg će od parketa udaljiti ozljeda kuka. Gira u posljednje vrijeme nije bio u svojem uobičajenom izdanju, sada se otkrilo i koji je bio glavni razlog, a problem će ubrzo pokušati riješiti operacijom...

Poteškoće s ozlijeđenim igračima prate Cibonu kroz cijelu sezonu, a nova se dogodila uoči kraja regionalne lige i u očekivanju hrvatske Lige za prvaka. Cibosi će uskoro ostati bez Gordana Giričeka, koji će posljednju utakmicu odigrati u utorak protiv Partizana, a nedugo potom otići u SAD na operaciju ozlijeđenog kuka. Kako je kazao, predviđena stanka bit će između dva i četiri ili pet mjeseci, ovisno o brzini oporavka.

"Kako sam čuo od liječnika, hrskavica je malo iskočila i odlomila se od zglobne čašice, bol je dosta oštra i blokira me u pokretu", opisao je Gira ozljedu: "Odlučili smo da operacija bude što prije, vjerojatno tijekom sljedećeg tjedna, bol je u posljednje vrijeme bila neizdrživa".

Nova liječnička ekipa

Prikladno za susret s novinarima na kojem je u prvom planu bila Giričekova operacija kuka, Cibona je predstavila i svoju novu liječničku ekipu koju će predvoditi neurokirurg dr. Krešimir Rotim, ravnatelj zagrebačke KB Sestara milosrdnica. Od dvojca koji je dosad vodio medicinsku službu, dr. Miran Martinac napušta klub, dok će o dr. Zoranu Barčotu odlučiti Rotim.

Kako je Giriček dodao, SAD je odabrao zbog dobrih iskustava s dvije prošle operacije, tetive kvadricepsa i trbušnog zida, koje je tamo obavio, no gdje će biti ova koja ga čeka, još nije odlučio. "Nadam se da će to biti dobro riješeno i da ću na povratku davati ono što mogu. Očito je da je pauza u ovoj sezoni uzela danak - kuk sam osjetio već prije Širokog, neko vrijeme bilo je pod kontrolom, ali naglo je krenulo nizbrdo".

Bez obzira na novu ozljedu, tvrdi da ovo nije kraj: "Osim ove boli, dobro se osjećam, nemam razloga zaključiti karijeru - no, naravno, sada će sve ovisiti o oporavku od operacije. Kada prođem pripreme, koje uoči ove sezone nisam imao, nadam se da mogu očekivati od sebe puno bolje stvari, znam da mogu bolje, iako je i ovako bilo dobrih utakmica".

Trener Dražen Anzulović zahvalio je Giričeku što je igrao i s boli, a nada se da će surađivati i iduće sezone, kao što je direktor Cibosa Zdenko Antunović već i najavio. "Bilo je evidentno da se Gira muči, razgovarali smo prije utakmice u Širokom, došao je i otvoreno i pošteno rekao da ima problem s kukom. Znao sam da nije na maksimumu, žrtvovao se i pomogao nam je koliko može, dao je puno u nekoliko pobjeda. Očito je uslijed napora došlo do upale i to se mora riješiti, iako smo se nadali da ćemo odgoditi operaciju za kraj sezone".

"Gira je izrazio želju da se nakon operacije i oporavka spremi za iduću sezonu, to sam prihvatio, spremni Gira može puno pomoći ovom klubu", nastavio je Zula, dodajući da će protiv Budućnosti i Partizana Giriček biti u sastavu s obzirom da Marina Rozića čeka malo predaha od utakmica, sa sedmodnevnim pripremama kako bi bio pravi uoči početka Lige za prvaka.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2011. u 23:34
    Gira se upiso u cibonu radi zdravstvenog...mijenjam njega za osrednjeg playa u bilo koje doba dana ili noći..već sam spomenuo kako ga ne vidim da se uopće znoji na tekmama jer valjda žuri na gažu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.03.2011. u 15:00
    hebiga, nikad kraja sranjima! ali dobro....neka se u ovoj sezoni skupi sve loše, pa da sljedeće krenemo od nule, na zdravim temeljima s formiranom momčadi, sponzorima i trenerom. ne može gore od ove sezone! preko nlb-a i eurocupa ponovo do eurolige!
    Obrisan korisnik