Nogomet

Mladina: "Napokon, uz dobru igru i rezultat"

Iz Sigeta:Damir Žbulj • petak, 11.03.2011.
Mladina: "Napokon, uz dobru igru i rezultat"

Malo tko se mogao nadati kako će Hrvatski dragovoljac u otvaranju proljetnog dijela prvenstva, uz Split, biti jedina ekipa koja je ostvarila stopostotni učinak. U posljednje tri utakmice su neporaženi, a tek nakon susreta protiv Varaždina, u kojem su preokretom stigli do pobjede, vidjelo se koliko im znači nastup pred domaćim navijačima u Sigetu.

Nakon odlične utakmice i pobjede na domaćem terenu u Sigetu, Hrvatski dragovoljac kreće put Slavonije gdje će u subotu u Gradskom vrtu biti gosti kod Osijeka. Trener Dragovoljaca Davor Mladina bio je, s razlogom, izuzetno zadovoljan i prikazanom igrom, ali i rezultatima na kraju prva dva proljetna prvenstvena kola, međutim, svjestan je kako ga u Osijeku očekuje teško gostovanje.

"Prezadovoljan sam kako su se rasplela prva dva odigrana kola. Napokon se poklopila dobra igra i rezultat, jer u ranijem dijelu prvenstva našu dobru igru većinom nije pratio i rezultat. Mogu samo reći kako su moji igrači iskusniji za tih 18 odigranih kola i kako ćemo do kraja prvenstva biti neugodan protivnik za sve suparnike", najavio je trener Mladina.

JUNIORI I VETERANI

Hrvatski dragovoljac u veteranskoj, ali i mlađim kategorijama ostvaruje zapažene rezultate. Juniori su u prvoj utakmici četvrtine finala nogometnog Kupa Hrvatske, na gostovanju u Šibeniku, slavili 0:1 te su se kao jedini drugoligaš među preostalim ekipama približili prolasku u polufinale.

Veterani Hrvatskog dragovoljca posebna su priča. Dominaciju su potvrdili pobijedivši po treći put na prvenstvu veterana HNS-a, a sve detalje oko njihovih nastupa možete pronaći na web-stranici www.hrvatskidragovoljac-veterani.net

Osijek je na svom terenu doživio samo jedan poraz, uz četiri pobjede i pet neodlučenih rezultata, no, Mladina i njegovi igrači se ne misli predati na putu u Slavoniju: "Potrudit ćemo se da u Osijeku ne prekinemo ovaj lijepi niz, koji smo započeli. Naravno da respektiramo protivnika, ali ga se ne bojimo. Bit će lijep i sunčan dan te pozivam publiku da u što većem broju dođe na stadion jer će sigurno vidjeti lijepu utakmicu. Nadam se kako ćemo i protiv Osječana izvući pozitivan rezultat."

Mislav Leko strijelac pobjedonosnog pogotka protiv Istre u Puli, zaradio je u tom susretu i crveni karton te je propustio dvoboj s Varaždincima, ali vraća se u sastav za Osijek te ovako vidi subotnju utakmicu: "Odlična je atmosfera među ekipom, a s dvije pobjede nestrpljivo očekujemo i nove utakmice. Odradili smo odlične pripreme što se vidi i na terenu. Iskusniji smo i zreliji za jednu prvoligašku polusezonu i to ćemo iskoristiti na proljeće." Na pitanje o ishodu kojim bi bio zadovoljan, kratko je odgovorio: "Teško je pitanje koliko bi bili zadovoljni bodom. U prvom ovosezonskom međusobnom susretu bili smo zadovoljni neodlučenim ishodom, ali sad nam, matematički, bod ne donosi puno."

U sastav se, nakon odrađene suspenzije, vraća i kapetan Zlatar, a Mladina za ovaj dvoboj neće moći računati na Kukoča i Međumurca. Početnih jedanaestorica u Osijeku trebala bi biti: Vidaković - Špehar, Leko, Grgić, Jurin - Brozović - Zlatar, Janjetović, Rašić, Vrnoga de Gregorio - Švarić. Priliku s klupe čekat će Čović, Marković, Kešinović, Plazonić, Čordaš, Žugaj i Jazvić.

Trener Osječana u najavi susreta s Dragovoljcem izjavio je kako očekuje bunker gostiju, a strateg Crnih se osvrnuo i na tu opasku: "Svoje konkretne taktičke zamisli neću iznositi preko medija, ali pozivam gledatelje da dođu na utakmicu jer sigurno će uživati u nogometnoj predstavi dok mi igramo."

"U kadru imamo 20-tak podjednakih igrača. Tako je i Rašić iskoristio svoju priliku i iz momčadi privremeno udaljio iskusnog Čordaša. Uvijek ćemo u takvoj situaciji prednost dati mladosti. Iznenadio sam se kako je dobro reagirao u prve dvije utakmice, pitanje je samo koliko će moći ponavljati onakve partije. Zadovoljan sam jer imamo kvalitetne igrače na klupi, koji mogu adekvatno zamijeniti one koji se više potroše za vrijeme utakmice", zaključio je Mladina.

Igrači Hrvatskog dragovoljca, nakon odrađenog treninga u petak, putuju za Osijek, a susret u Gradskom vrtu na rasporedu je u subotu u 15 sati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!