Nogomet

Zanetti: "Biti na oprezu sa Schalkeom"

Josip Tolić • subota, 19.03.2011.
Zanetti: "Biti na oprezu sa Schalkeom"
Foto: EPA

Kapetan milanskog Intera najavio je četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka sa Schalkeom, istaknuvši kako se taj klub ne smije podcijeniti. Naime, ima neugodna sjećanja sa zadnje utakmice protiv ekipe iz Gelsenkirchena, kada je njegova momčad ispustila europski trofej.

Vjerojatno nitko nije pozvaniji komentirati šanse Internazionalea u nastavku Lige prvaka od njegova kapetana, argentinskog veznjaka Javiera Zanettija, koji je član Crno-plavih od 1995. U razgovoru za službene stranice Uefe otkrio je svoja razmišljanja u vezi susreta sa njemačkim Schalkeom u četvrtfinalu Lige prvaka.

37-godišnji Zanetti je, podsjetimo, već igrao jednu veliku europsku utakmicu protiv momčadi sa zapada Njemačke, i to u finalu Kupa Uefe 1997. godine. To je bilo posljednje finale u kojem su se igrale dvije utakmice, a obje su momčadi pred svojim navijačima slavile 1:0. U uzvratu, na Giuseppe Meazzi, izvodili su se jedanaesterci, u kojima su Nijemci slavili 4:1 i podigli svoj prvi i jedini europski trofej.

Interova "četvorka" još se prisjeća tih utakmica: "Bio sam jako ljut nakon izgubljenog finala na penale, ali sada se te utakmice prisjećam sa smiješkom na licu jer je otad prošlo puno vremena. Sada imamo priliku osvetiti se i doseći polufinale" (Lige prvaka, op.a.).

Iako je svjestan kvalitete svoje momčadi, ne podcjenjuje protivnika: "Moramo poštivati Schalke jer će nam pružiti dvije teške utakmice, kao i sve druge momčadi. Trebamo biti oprezni jer nitko nije došao sretno do četvrtfinala", zaključio je kapetan Nerazzurra.

Strijelac odlučujućeg gola u uzvratnoj utakmici s Bayernom, Goran Pandev, veseli se novom europskom srazu u Njemačkoj. "Bit će vrlo teško, pogotovo u uzvratu jer je tamo atmosfera uvijek vrlo vruća."

Manuel Neuer, vratar protivničke momčadi, koju je ovih dana preuzeo stručnjak Ralf Rangnick, zadovoljan je što im je ždrijeb dodijelio uzvrat na domaćem terenu, no dodaje: "Osmina finala nam je upozorenje." Veznjak Farfán zna da im je sljedeći protivnik veliki "zalogaj", ali ističe da ništa nije nemoguće. "Inter je branitelj naslova, imaju mnogo igrača svjetske klase ali, iako će susret s njima biti vrlo težak, prolazak dalje nije nemoguć."

Ove dvije momčadi prvu će četvrtfinalnu utakmicu odigrati 5. travnja u Milanu, a uzvrat je osam dana kasnije na AufSchalke Areni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.03.2011. u 17:04
    malo si pomješao sreću i borbu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.03.2011. u 17:02
    "Trebamo biti oprezni jer nitko nije došao sretno do četvrtfinala", - s obzirom na igru vi ste prilično sretno došli do četvrtfinala. Slučajnost, ali sreća se nastavila i u ždrijebu. No sreći uvijek jednom dođe kraj - mislim u polufinalu.
    Obrisan korisnik