Ostali sportovi

Pobjede gostiju

Sportnet • nedjelja, 20.03.2011.
Pobjede gostiju

Pobjede gostujućih momčadi karakteristika je šestog kola Prvenstva Hrvatske u ragbiju. Dok za rezultate utakmica u Krasici i Sinju možemo reći da su bili u skladu s najavama, više neizvjesnosti i sportske dramatike očekivali smo u zagrebačkom derbiju Mladosti i Zagreba.

Mladost je jednostavno prenervozno ušla u susret i izgorila u želji da pobijedi gradskog rivala. Momčad Zagreba postavila se čvrsto i homogeno na terenu i izvanredno efikasno kažnjavala svaki propust i pogreške igrača Mladosti.

Pored igrača Zagreba čestitke svakako idu i njihovu treneru Luki Marinu koji pokazuje zrelost i sposobnost da u kratkom vremenu osmisli i što je još važnije postavi i realizira kvalitetnu igru na koju momčad odlično reagira i brzo usvaja.

Ovom pobjedom Zagreb je zadržao minimalan zaostatak za Nadom, učinio Prvenstvo zanimljivim i došao u priliku da se ravnopravno bori za naslov prvaka sa splitskom momčadi.

Izabranici Denisa Puljiza još jednom su nadigrali mladiće iz Sinja. Po lijepom vremenu pred nekih 300-400 gledatelja Splićani su od samog početka demonstrirali brz i atraktivan ragbi.

Nada je od samog početka ušla u susret s visokom radnom temperaturom i zarana načela obranu sinjske momčadi. Povratnik u momčad Saša Sekovanec, željan igre, razigravao je čas igrače linije čas igrače skupa i stalno držao tempo koji domaća momčad nije mogla pratiti.

Splitska momčad jednostavno je postala stroj koji savršeno funkcionira i onda kad mu mijenjaš sastavne dijelove. Raduje činjenica da pored iskusnih Borozana, Buzova, Burazina, Olujića i Sekovaneca svoje role u kontinuitetu uspješno odrađuju i mladi lavovi: Čorić, Vukušić, Marčić, Šarić, Jurčević, J. Popović, Plazibat i Lerotić. Ova sprega mladosti i iskustva daje vrlo dobre rezultate ovog proljeća i najavljuje stvaranje jedne ozbiljne i profilirane momčadi koja će svu svoju snagu i moć pokazati tek kroz sezonu, dvije ne samo u Prvenstvu Hrvatske već smo uvjereni i u europskim okvirima.

Rezultati šestog kola:
Vilani - Makarska 7:29
Mladost - Zagreb 5:40
Sinj - Nada 10:59

(foto: Hrvoje Čizmić)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!