Nogomet

Strinić: "Na pravom mjestu u pravo vrijeme"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 21.03.2011.
Strinić: "Na pravom mjestu u pravo vrijeme"
Foto: Bruno Karadža

Ivan Strinić već je drugi put u samo tri utakmice obradovao svoje navijače pogotkom, a protiv Dynama iz Kijeva svojoj je momčadi na taj način osigurao i pobjedu. No, zasluge pripisuje prije svega cijeloj momčadi...

Dnipro je svladao Kijevljane 1:0, a jedini je gol bio djelo donedavnog igrača Hajduka, Ivana Strinića, koji poslije dvoboja nije skrivao zadovoljstvo.

"Za mene je ovo bila prva utakmica ovako visoke razine u Ukrajini, pravi derbi. Želio sam pružiti dobru partiju i pomoći Dnipru da dođe do pobjede. Imali smo malo više sreće od protivnika - mi smo svoju šansu zabili, oni nisu. Vrlo sam zadovoljan. Iako sam ja postigao odlučujući pogodak, zaslužna je cijela momčad, svi smo se trudili", izjavio je naš nogometaš ukrajinskim medijima.

"Nisam bio toliko dobro upoznat s momčadi Dynama, ali svakako sam znao neke pojedince poput Ševčenka, Vukojevića ili Ninkovića. S Vukojevićem sam popričao poslije utakmice, ali nismo razmijenili dresove".

Na pitanje u čemu je tajna njegovih dobrih igara poslije selidbe u Ukrajinu, Strinić kaže: "Ne znam. Vjerojatno u treningu. Ali ne osjećam da sam ostvario povijesni uspjeh. Svi smo bili dobri na terenu, ja sam samo bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i bio precizan, to je sve".

Strinić je pogodak postigao s desne strane, a ne svoje lijeve, pa je pojasnio i kako je došlo do toga: "Naš je trener bio zabrinut zbog igre u prvom poluvremenu. Na odmoru mi je ukazao na pogreške i preselio me na desnu stranu. I pokazalo se da je pogodio".

Dnipro u prve dvije utakmice nastavka prvenstva nije uspio doći do pobjede: "Očekivali smo po tri boda iz tih utakmica, no imali smo određenih problema. Morali smo biti uporni, i to ne samo u pojedinačnim potezima nego i kako momčad. Uklonili smo te pogreške, donijeli prave zaključke i uspjeli pobijediti Dynamo",

"Brzo samo shvatio da je ukrajinsko prvenstvo jače od hrvatskog, no to sam i očekivao nakon transfera. Atmosfera na našem stadionu je sjajna, podsjeća me na onu u Splitu", prokomentirao je Strinić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.03.2011. u 16:06
    još jedan dokaz da u hajduku svi igraju priko neke stvari, da si se u splitu trudia ka u ukrajini bia bi i u nas bolji, možda bi se i na zapad uspia prodat... nego zvijezdicu zovneš u reprezentaciju, napišeš neki članak i odma se umisli i samo gleda kako će otić, bilo di, bilo kad...
    Obrisan korisnik