Tenis

Dodig prema četvrtom nositelju

Ivor Krapac • ponedjeljak, 21.03.2011.
Dodig prema četvrtom nositelju
Foto: Kristijan Komarica

Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Ivan Dodig i Ivo Karlović će ovog tjedna započeti lov na nove bodove na ATP Touru. Nakon Indian Wellsa, na rasporedu je drugi Masters 1000 turnir na američkoj turneji, u Miamiju - Ljubičić, Dodig i Karlović bit će u akciji od prvog kola, dok je Čilić, kao 18. nositelj, slobodan na startu...

Trojica od četvorice hrvatskih aduta će svoj prvi ovogodišnji meč na Masters 1000 turniru na Floridi igrati u prvom kolu. Od njih trojice, prvog protivnika zasad ne zna Ivan Ljubičić, koji će ići na kvalifikanta, dok će se Ivan Dodig sresti s Kazahstancem Andrejem Golubevim (37. na svijetu), a Ivo Karlović s Nijemcem Florianom Mayerom (39.). Nakon prošlotjednog četvrtfinala Indian Wellsa, Karlo će na ovom turniru tražiti nove pobjede s pozivnicom za glavni ždrijeb.

Prođe li zasad nepoznatog kvalifikanta, Ljubičić će u drugom kolu ići na 17. nositelja, Francuza Richarda Gasqueta (18.), koji je u Indian Wellsu također bio četvrtfinalist, uz pobjede nad Jürgenom Melzerom i Andyjem Roddickom po putu. Prolazak korak dalje bi za Ljubu značio potencijalno treće kolo protiv 14-postavljenog Mardyja Fisha (15.), vodećeg nositelja tog dijela ždrijeba, dok bi u osmini finala ždrijeb vodio prema četvrtom nositelju Robinu Söderlingu, koji bi prije toga mogao imati posla s Ivanom Dodigom.

Golubev vodi protiv Dodiga

Vezane vijesti

Ivan Dodig i Andrej Golubev još nisu išli jedan na drugoga u glavnom ždrijebu na ATP Touru ili Grand Slamu. No, triput su se sastajali u kvalifikacijama, uz 2-1 u korist 23-godišnjeg Rusa s kazahstanskim državljanstvom.

Golubev je 2008. godine slavio sa 6:2, 7:6(4) u kvalifikacijama Challengera u Heilbronnu i lani sa 7:6(8), 6:1 u kvalifikacijama upravo u Miamiju, dok se Ivanova pobjeda dogodila '08. u kvalifikacijama Marseillea, kada je prošao sa 6:1, 4:6 i 6:3.

26-godišnji Međugorac baš i nije imao puno sreće s obzirom da je bilo i lakših nositelja na koje ga je ždrijeb mogao voditi u drugom kolu. Prođe li Golubeva, Ivan će korak iza toga ići na četvrtopostavljenog Šveđanina, svjetskog broja četiri, a od zvučnijih imena, u tom dijelu ždrijeba su i 29-postavljeni Philipp Kohlschreiber i Juan Martin Del Potro, polufinalist Indian Wellsa, koji bi mogli ići jedan na drugoga u drugom kolu.

Bude li Dodig u drugom kolu, čeka ga Söderling, a korak iza toga, pobjednik će ići na Kohlschreibera ili Del Potra, prođe li Argentinac prvo kolo protiv Brazilca Ricarda Mella.

Ljubičić i Dodig su u istoj osmini ždrijeba, a od vodećih postavljenih tenisača, u toj je četvrtini i šesti nositelj David Ferrer, na kojeg ne mogu prije četvrtfinala. Pored Španjolca, tu su i Stanislas Wawrinka (12. nositelj), Michael Llodra (23.) i Milos Raonic (31.).

Dvojica Ivana su u donjem domu, dok će Ivo Karlović i Marin Čilić biti u akciji u gornjoj polovici ždrijeba. Karlo će na startu ići na Floriana Mayera, a dobije li taj meč, čeka ga novi ogled s 20. nositeljem, Španjolcem Albertom Montanesom (22.), kojeg je svladao u osmini finala Indian Wellsa.

Prolazak do trećeg kola bi za Ivu značio mogući ogled s još jednim španjolskim igračem, 11-postavljenim Nicolasom Almagrom (12.), a korak dalje od toga vodio bi u osminu finala, gdje bi mogao čekati sedmi nositelj Tomaš Berdych. Prvi češki reket, sedmi na svijetu, prvo će ići na Adriana Mannarina ili Rubena Ramireza Hidalga, dok bi se u trećem kolu mogao sresti s 28. nositeljem, Latvijcem Ernestsom Gulbisom.

U drugom dijelu četvrtine ždrijeba u kojoj je Karlović nalazi se i Rafael Nadal, svjetski broj jedan, koji ga je nadjačao u četvrtfinalu Indian Wellsa, a dođu li obojica tako daleko i u Miamiju, ponovno će ići jedan na drugoga među posljednjih osam.

Nadal će u drugom kolu dočekati Jeremyja Chardyja ili Keija Nishikorija, a od postavljenih igrača, u svojoj osmini ždrijeba ima Jo-Wilfrieda Tsongu (15.), Aleksandra Dolgopolova (21.) i Juana Ignacija Chelu (26.).

Karlo već dobio Mayera

Ivo Karlović i Florian Mayer dosad se nisu susretali na ATP ili Grand Slam turnirima, ali jednom su već igrali - i to baš na Floridi. Prije pet sezona u osmini finala Challengera u Sunriseu Karlo je slavio u meču s tri tie-breaka, sa 7:6(5), 6:7(6) i 7:6(4).

Marin Čilić će svojeg prvog suparnika dobiti u dvoboju Srbina Janka Tipsarevića (44.) i Nizozemca Robina Haasea (63.), a prolazak drugog kola donosio bi mogućnost da se Marin u trećem sretne s desetim nositeljem Jürgenom Melzerom, desetim na svijetu, od kojeg je u prvoj polovici veljače bio bolji u osmini finala Rotterdama.

U osmini finala Čilića ždrijeb vodi prema osmopostavljenom Andyju Roddicku ili 25. nositelju Gillesu Simonu, koji bi se mogli sresti u trećem kolu, dok bi u četvrtfinalu, stigne li tako daleko, prvi hrvatski reket mogao naići na Rogera Federera, koji će, nakon pada na treće mjesto ATP ljestvice, ove godine u Miamiju igrati kao treći nositelj.

Federerov prvi protivnik bit će bolji iz startnog češko-talijanskog dvoboja Radeka Štepaneka i Fabija Fogninija, a iza toga, trećepostavljeni Švicarac mogao bi ići na 32. nositelja, Argentinca Juana Monaca, a korak dalje, u osmini finala, ždrijeb ga vodi prema 13-postavljenom Mihailu Južnom ili 22. nositelju Marcosu Baghdatisu.

Kako su Nadal i Federer u istoj polovici ždrijeba, ove godine bi se u Miamiju mogli sresti u polufinalu, dok su preostala trojica od petorice vodećih tenisača svijeta u donjem domu. Drugi nositelj Novak Đoković tražit će produžetak svoje 20 mečeva duge pobjedničke serije, tu je i Robin Söderling, ali i petopostavljeni Andy Murray, na kojeg bi Đoković mogao ići u četvrtfinalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.03.2011. u 22:41
    Strahovito tezak ždrijeb, ne vidim nikog u osmini finala, realno...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.03.2011. u 21:02
    Baš me zanima kako će Karlo proći protiv Mayera,šteta za Škugora nije prošao 1 kolo kvalifikacija kao ni Lučićka.
    Obrisan korisnik