Nogomet

Kranjčar: "Hrvatska mi je sada još važnija"

Borna Rupnik • utorak, 22.03.2011.
Kranjčar: "Hrvatska mi je sada još važnija"
Foto: Kristijan Komarica

Niko Kranjčar i Josip Šimunić ne mogu se pohvaliti svojim statusima u Tottenhamu i Hoffenheimu, a uoči reprezentativnih ogleda ne nedostaje im želje i motiva za dokazivanje barem u nacionalnom dresu...

Hrvatski nogometni reprezentativci pripremaju se u Čatežu za okršaj u Tbilisiju, a posebno je željan igre Tottenhamov Niko Kranjčar, koji na White Hart Laneu grije klupu, usprkos dobrim igrama u ono malo minuta što dobije od Harryja Redknappa.

"Valjda sam u dobroj formi. U reprezentaciji se osjećam najbolje i jedva čekam utakmicu. Znam koliko je važna i vjerujem da ćemo u naredne tri utakmice, dvije s Gruzijom i jednom protiv Izraela, napraviti veliki korak prema prvom mjestu u skupini i plasmanu na Europsko prvenstvo 2012. godine", izjavio je Kranjčar.

Josip Šimunić: "Ni moj status u klubu nije dobar, nije se mnogo promijenilo od posljednjeg reprezentativnog okupljanja. Na meni je da nastavim raditi najbolje što mogu i tako dočekm svoju priliku".

O Gruzijcima, priznaje, ne zna mnogo, no to je samo dodatni razlog za oprez: "Vidio sam njihove prijašnje rezultate i teško ih pobijediti na njihovom terenu. Ali mi ostajemo favoriti i očekujem da ćemo dominirati, Posjedujemo veću kvalitetu, i kao pojedinci i kao momčad".

"Kada bismo uspoređivali poziciju po poziciju, bili bismo bolji na svakoj od njih. Ali to treba dokazati na terenu i zato se moramo nametnuti", dodao je Niko Kranjčar.

Status u Tottenhamu ostaje "bolna točka", pogotovo uz zdravog Garetha Balea: "Sada se oporavio i nema šanse da se nešto promijeni da zaigram. Ove su mi sezone reprezentativne utakmice još važnije zbog nedostatka minutaže, iako mi je inače igranje za Hrvatsku najveći motiv".

Pojasnio je i u čemu je tajna dobrih igara u reprezentaciji bez kontinutiteta u klubu: "Mislim da sam dosegnuo jednu razinu igračke zrelosti".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.03.2011. u 17:51
    Ajmo Niko,zaboravi sad na starog pijanca Redknappa i uništi Gruziju kao što si u jesen isto napravio Izraelu,Malti i Norveškoj...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2011. u 10:59
    uuu stvarno si mi vrlo argumentirano odgovorio,svaka čast
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2011. u 09:17
    sve mi se čini da će Niko na ljeto spakirati kofere i ide ča iz Tottenhama.  Sada je dobio kćer, i može se bez problema preseliti, i sa sobom uzeti cijelu obitelj. Prije, dok je žena bila u visokom stadiju trudnoće, to baš i nije bilo tako jednostavno za napraviti. Dakle, Niko mijenja dres, a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2011. u 07:47
    bač je pienaar svojim trčanjem strašno doprinjeo prolasku tottenhama :) statistika : pretrčanih 8 km, sva točna kratka pasa, tri netočna, 2 napravljena i 3 pretrpljena faula, jedan izboren aut. Tko ne bi takvog igrača poželio u svakoj ekipi? hm, ja.
    Obrisan korisnik
  • Yakov23.03.2011. u 01:28
    Pienaar igra iz trkačkih razloga. Kranjčar nikad ne bi mogao toliko pretrčati a bez toga nema četvrtfinala LP
    Yakov