Nogomet

Lokica: "Taktički smo iznenadili protivnika"

Ivana Jurica • utorak, 22.03.2011.
Lokica: "Taktički smo iznenadili protivnika"
Foto: Martina Japundžić

Pobjeda protiv Osijeka, uz dobru igru i rezultate ovog proljeća i pomak na prvenstvenoj ljestvici, ponovno su vratili optimizam u nogometni klub Šibenik. S više vedrine gleda se na nastavak prvenstva, a sljedeća utakmica protiv Hrvatskog dragovoljca na Šubićevcu označena je kao najvažnija u bijegu sa začelja ljestvice.

"Taktički smo iznenadili protivnika, nije to bio potez samo zbog toga što nismo imali bokove, jer smo ih mogli složiti. To je bila naša taktička zamisao koju smo vježbali cijeli tjedan. Postavili smo se tako da izblokiramo njihov napad, ta dva špica, da ne dođu dva na dva. Stavili smo zato igru s liberom i četiri igrača u rombu jer nam je u tom trenutku to najviše odgovaralo. Mislim da se to pokazalo jako dobrim i kvalitetnim", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare trener Šibenika Vjekoslav Lokica osvrćući se na subotnju utakmicu.

Iako je ostvarena pobjeda, imao je trener Šibenika i nešto zamjerki: "Moram primijetiti da je u drugom poluvremenu bilo i dva–tri igrača koji nisu više bili raspoloženi kao u prvom poluvremenu. Međutim, ja nisam odmah tražio te zamjene iz nekih svojih osobnih razloga. Jer pitanje je bi li mi te zamjene nešto drastičnije poboljšale u tom trenutku. Jednostavno, ako si stalno s igračima, znaš u datom trenutku tko što može i što možeš s nekim dobiti".

Uplata tijekom ovog tjedna

Direktor Karađole informirao je i o novostima oko financija: "Ljudi koji vode klub su se potrudili da kroz ovaj tjedan bude isplaćen jedan dio zaostataka. Čekamo da reagiraju sve one firme kojima smo se obratili, koje su nam garantirale pomoć, da se sredstva prikupe, pa ćemo u dogovoru s igračima, kao i zadnji put, odlučiti što ćemo od svega toga isplatiti, hoće li to biti premije, osobni dohodak ili nešto treće."

"Pobjeda nam znači puno", kazao je Lokica pa nastavio: "Dobili smo dva tjedna mira pred utakmicu s Dragovoljcem. Za tu sam utakmicu već rekao da je to za nas najvažnija, ujedno i najteža utakmica. Dragovoljac praktički nema što izgubiti, u uzletu je, imaju mladu, potentnu momčad koja igra bez opterećenja, osvojili su 10 od 12 bodova u posljednjim utakmicama. Kao i protiv Osijeka, igramo kući i napravit ćemo sve da pobijedimo tu utakmicu. Znamo koliko bi nam to značilo, praktički bismo tek tada mogli reći da smo ušli u malo mirnije vode, što još uvijek ne znači da smo osigurali opstanak jer ja smatram da će trebati 36–37 bodova da bi se moglo reći da nećemo biti među zadnje tri momčadi."

Naglasio je Lokica i koji je cilj postavio sebi prilikom preuzimanja šibenskog prvoligaša: "Ja sam sam sebi postavio cilj kad sam dolazio ovdje, a to je biti najmanje 11., ne biti među zadnjih pet. Nadam se da će me igrači uspjeti pratiti u svemu tome. Dapače, vjerujem u to jer imamo trenutno jako dobru atmosferu u svlačionici, među igračima. Svi guramo naprijed, želimo igrati dobro i pobjeđivati."

"Pobjeda nam puno znači. Nadamo se da ćemo tako i dalje, da se nećemo više naći u neugodnim situacijama da se borimo za živu glavu. Utakmica je bila dosta tvrda, nije bilo previše šansi ni s jedne ni s druge strane. Nadamo se boljim rezultatima i dalje, da potvrdimo ove dobre igre", u nastavak dobrih igara i u ostatku sezone vjeruje i napadač Ivan Brečević.

Optimist uoči nastavka sezone je i direktor Marko Karađole: "Uspjeli smo dobiti Osijek i izaći iz zone koja je predstavljala laganu opasnost. Sama ta pobjeda, ukoliko i dalje ne bude kvalitetnih igara i kvalitetnih rezultata, neće značiti ništa. S obzirom na stanje u momčadi, uigranost, fizičku pripremu, mislim da nas u perspektivi očekuje pozitivno razdoblje, da će biti još veselja i dobrih rezultata."

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!