Nogomet

Pamić: "Sutra se vraćam ako Turković ode"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 24.03.2011.
Pamić: "Sutra se vraćam ako Turković ode"
Foto: Davor Sajko

Kao što je i obećao, sada već bivši trener Karlovca Igor Pamić, pojavio se u prijepodnevnim satima pred predstavnicima medija i u emotivnom se izlaganju osvrnuo na događaje iz posljednjih dana, ali i tjedana. U isto vrijeme objavljeno je kako je za novog stratega postavljen Srećko Lušić..

Novi val trzavica u karlovačkom prvoligašu stigao je nakon što je Zoran Vulić napustio klupu Istre, čime je Igor Pamić postao prvi kandidat za upražnjeno mjesto. Samo dan prije obavijesti o još jednoj HNL promjeni strateg Karlovca izjavio je kako mu se teško rastati od momčadi koju vodi gotovo četiri godine stoga i dalje ostaje uz nju.

No do oproštaja je ipak došlo. "Odstupio sam s dosadašnje pozicije jer više ne znam tko me laže, tko sabotira, a u takvom prevarantskom svijetu ne mogu raditi. Nisam spreman biti nečiji potrčko, sve što želim je obavljati trenerski posao i to sam do prije tri mjeseca i bio. Čvrsta sam i jaka osoba, ali uspjeli su me uništiti. Mogao sam i ostati, ali neću klimati glavom. Što se budućnosti Karlovca tiče, želim momčadi sve najbolje, neću sada navijati da krenu s porazima, želim im od srca Europsku ligu", započeo je Pamić obećanu ispovijest.

Lušić preuzeo klupu

Vezane vijesti

Za Pamićeva nasljednika postavljen je dosadašnji voditelj omladinske škole, Srećko Lušić. U priopćenju glasnogovornika kluba stoji kako je Upravni odbor odluku donio još jučer iako je tada rečeno kako nema novih informacija po tom pitanju. Osim ostavke trenera Uprava je prihvatila i onu tajnika Mejašića i direktora Marčetića, čime će klub morati što prije pronaći zamjenu i za te pozicije. Novi šef karlovačke svlačionice u narednim će danima otkriti imena svojih pomoćnika.

Igor Pamić: "Već sam čuo od igrača da im je rekao kako je ovdje i dobro u usporedbi s nekim drugim klubovima."

Za Karlovac ga vežu samo lijepe uspomene, no dolazak predsjednika Stjepana Turkovića promijenio je stvari i odnose u klubu. "Dok on nije nastupio ovdje je bilo prelijepo. Nakon toga su počeli problemi, posljednja tri mjeseca ovo je bio rat, ja sam ispadao lažljivac, narkoman i pijanac, no možda su se drugi trebali osvrtati oko sebe."

Karlovac prije i nakon spomenutog dolaska, kaže, sasvim je različita priča. "Ovo sada ovdje je cirkus. Pet dana nema tople vode na stadionu, kada se čulo da odlazim u Istru vraćena je, pa je zatim opet nije bilo. Potjerali su sve što vrijedi, naše najjače oružje Nevena Šprajcera, nema više niti Mejašića i Rudara. U petak igramo utakmicu bez predstavnika kluba, nema tko napraviti zapisnik. Pa vi recite tko je tu lud. Za napraviti nešto ovako stvarno trebaš biti majstor."

Pamić je o svojim igračima uvijek govorio samo biranim riječima, a drugačije nije bilo niti na oproštaju. Ipak, bojazan za budućnost postoji. "To su divni dečki, veličanstveni, no u ovim uvjetima, bojim se, svašta bi se moglo dogoditi. Ova momčad nema šanse za ispadanje, ali..."

Odluka o Istri i dalje je nepromijenjena, bez obzira što je od jučer bez angažmana. "Ne krijem ništa, razgovarali smo, čuli smo se, imaju dobrog predsjednika, ali mene ne zanimaju novci. Rekao sam im kako ih ne preuzimam i to stoji. Što se Karlovca tiče, sutra se vraćam ako Turković ode."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • TATA_svih_očeva26.03.2011. u 14:24
    Iz izjave u izjavu Pamić me sve više impresionira....bravo majstore!
    TATA_svih_očeva
  • Obrisan korisnik24.03.2011. u 12:43
    užas.. podrška Pamiću, usput ovaj Lušić je savršen za propast kluba- za 100 eura netko će igrat ili neće igrat.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2011. u 12:16
    Evo vidite o čemu sam ja govorio jučer....strašno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.03.2011. u 12:09
    Slagali se ili ne slagali s Pamićem, rijetko se mogu čuti jasne i iskrene izjave, ane one tipa, lopta je okrugla, vidjet ćemo, ne bih htio prejudicirati, što reći, danas svatko zna igrati nogomet...
    Obrisan korisnik