Nogomet

Nemoćni i jalovi

Piše: Vedran Babić • subota, 26.03.2011.
Nemoćni i jalovi
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U jednom od najslabijih izdanja hrvatske reprezentacije u posljednje vrijeme na travnjaku nismo imali niti jednog raspoloženog pojedinca. Iako smo na raspolaganju imali sve naše najjače snage, one su u Tbilisiju bile potpuno nemoćne i bezidejne te su se svi pokušaji Modrića, Kranjčara i društva odbijali o čvrsti gruzijski zid. Domaćini velikim dijelom utakmice nisu prijetili našim braničima, no kada su zaprijetili pred kraj, zadali su nam težak udarac...

Vedran Runje: Do 90. minute besposlen, a udarac Kobiašvilija kod pogotka Gruzije vjerojatno bi obranio da se lopta na putu nije odbila od Lovrenove noge.

Darijo Srna: Hrvatski kapetan standardno je ordinirao i u obrani i u napadu, no premalo posla je imao, a njegovi centaršutevi nisu pronalazili svoje mete. Kod gruzijskog pogotka preko njegove strane prošao je Martsvaladze i asistirao Kobiašviliju za pogodak.

Vedran Ćorluka: Rutinski odrađen posao od strane Tottenhamova braniča. Kod pogotka nije kriv, sve obrambene zadaće obavljao je vrlo dobro, a pamtimo mu tek jedan kiks.

Dejan Lovren: I Lyonov branič je odigrao sasvim solidnu partiju i nadajmo se kako će mu ovo iskustvo pomoći da u budućnosti postane oslonac naše reprezentacije. Kod pogotka se, nažalost, lopta odbila preko njegove noge i prevarila Runju.

Ivan Strinić: Solidno je Strinić odigrao ovu utakmicu, no vidljivo je kako ima puno prostora za napredak, i u obrani i u napadu. Sklon je nabijanju lopte prema naprijed bez nekog većeg smisla i na tome će morati poraditi, a ponekad se doima i previše pasivnim i nezainteresiranim.

Tomislav Dujmović: Dujmović je sasvim korektno odradio ono što je trebao napraviti u sredini terena i ne možemo mu pronaći neku ozbiljniju zamjerku. Početkom drugog dijela zakasnio je s jednim startom i zaradio žuti karton, no da je bio neki drugi sudac, možda bi mu dodijelio i crveni, pa bi Tomislav morao pripaziti ubuduće.

Ivan Rakitić (do 61. minute): Veznjak Seville također je odradio svoj posao korektno, ali se nije uspio posebno istaknuti. Gruzijci nisu previše napadali pa se Ivan mogao uključiti u ponešto ofenzivnih akcija, ali bez učinka.

Luka Modrić: U prvom poluvremenu potpuno nevidljiv i odsječen, u drugom je u par navrata bio tek nešto aktivniji, no bila je ovo večer koju Luka neće dugo pamtiti.

Niko Kranjčar (do 70. minute): Utakmicu za što brži zaborav odigrao je i Kranjčar. Često se vraćao po loptu i na našu polovicu, no svi njegovi pokušaji, kao i većine njegovih suigrača, odbijali su se o gruzijski zid. Pamtimo jedan njegov opasan udarac u drugom dijelu koji je domaći vratar ukrotio.

Mladen Petrić (do 84. minute): I Mladen se često morao vraćati po lopte na našu polovicu, a iako se stalno nudio i otvarao, malo je pravih lopti dobio i zapravo nismo puno toga ni od njega vidjeli. Gužva u veznom redu nije mu ostavljala mnogo prostora za manevar, baš kao ni Kranjčaru ni Modriću.

Nikola Kalinić: Usamljen u vrhu napada, Kalinić je teško dolazio do zraka. Gotovo uvijek su ga čuvala dvojica raspoloženih gruzijskih braniča, ponekad čak i trojica, pa bivši igrač Hajduka nije mogao doći do izražaja te se i on utopio u bezidejnost i nemoć hrvatske reprezentacije.

Ivan Perišić (od 61. minute), Nikica Jelavić (od 71.) i Danijel Pranjić (od 84.) ostaju neocijenjeni.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.03.2011. u 09:23
    Babiću, po ovome ispada kao da nitko nije odigrao loše. Da li je tome stvarno tako? Ovo bi bile ok ocjene da smo izvukli 1:0 pobjedu u gostima, ovako tebi - jedva prolazna dvoja jer njeguješ kult reprezentacije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.03.2011. u 13:47
    po meni perisic strinic i itd...nisu za reprezentaciju,perisic dosao unutra nije ima niti jedno tocno dodavanje,a novinari prestanite ih uzdizat
    Obrisan korisnik
  • Rege27.03.2011. u 01:39
    Sad samo čekam po našim medijima da opletu po Niki,jer je on naravno najveći krivac što nismo dobili. A to što Lukica "Tko je taj Xavi" nije napravio ništa već utakmicama,nema veze. Katastrofalna postava Bilića, a pogotovo zamjene, koje nemaju veze s pameti. Iskreno, drago mi je da su Grci dobili... [više na forumu]
    Rege
  • The Phantom27.03.2011. u 01:29
    Svima negativna ocjena osim Runji koji bi triba bit neocjenjen jer nije vidija baluna cilu utakmicu
    The Phantom
  • KORISNIK 00727.03.2011. u 01:24
    najvaznije ti fali :ocjena izbornika hebo ga Strinic i pamet
    KORISNIK 007