Nogomet

Bez pobjednika sa Zrinjskim

Ivana Jurica • subota, 26.03.2011.
Bez pobjednika sa Zrinjskim
Foto: Martina Japundžić

Stanku zbog nastupa reprezentacije nogometaši Šibenika iskoristili su za odigravanje prijateljske utakmice protiv BIH premierligaša Zrinjskog iz Mostara. Susret je odigran na Šubićevcu, a završio je rezultatom 1:1. Lokica je na teren poslao sve igrače koje trenutno ima na raspolaganju, izuzev jednog reprezentativca i dvojice ozlijeđenih. Strijelac pogotka za Modre bio je povratnik u sastav nakon ozljede Daniel Georgievski.

ŠIBENIK – ZRINJSKI 1:1 (0:1)

Šibenik, stadion na Šubićevcu, gledatelja 100

Sudac: Dario Kulušić – Šibenik

Pomoćnici: Goran Perica i Ante Gulin – oba Šibenik

Strijelci: Selimović 17' – Georgievski 56'

ŠIBENIK: Blažević (od 46. Slavica), Jurčević (od 79. Blaić), Medvid, Kartelo (od 46. Fuštar), Zurak (od 48. Bulat), Husmani, Krišto (od 39. Pešić), Bačelić-Grgić (od 46. Malčić), Alispahić (od 46. Georgievski), Tokić (od 20. Božić), Brečević (od 73. Jelić). Trener: Vjekoslav Lokica.

ZRINJSKI: Hadžić, Popović, Džidić, Ančić, Stojkić, Stjepanović, Markić, Zadro, Sušić, Rašo, Selimović. Još su igrali: Melher, Arapović, Zlatić, Gagro, Miličević, Pehar, Duro. Trener: Slaven Musa.

U susretu protiv Zrinjskog koji je na Šubićevcu imao podršku 50-ak svojih Ultrasa, domaći je trener priliku pružio svim igračima na koje trenutno može računati, s tim da su samo Ivan Medvid i Zeni Husmani odigrali čitavih 90 minuta. Susret su propustili U-21 reprezentativac Antonio Jakoliš, odnosno ozlijeđeni Hrvoje Spahija i Marko Čulić.

Na početku utakmice domaćin je propustio dvije dobre prilike. U obje je situacije u akciji bio Bačelić-Grgić: prvi je put u ključnom trenutku došlo do nesporazuma sa suigračem Brečevićem, dok je u sljedećoj akciji asistirao Tokiću, ali on nije uspio glavom zahvatiti loptu. Gosti su iz akcije koja nije previše obećavala stigli do vodstva u 17. minuti: duga lopta prošla je kroz sredinu Šibenikove polovice terena, a sam se pred Blaževićem našao Selimović koji vara domaćeg čuvara mreže i s ruba kaznenog prostora šalje loptu u nebranjenu mrežu.

U nastavku utakmice Alispahić je pripremio akciju za Božića, ali on nije uspio dobro primiti loptu. Imao je i bugojanski veznjak priliku pet minuta prije polaska na odmor, ali grešku gostujuće obrane nije iskoristio. Odlučio se na udarac škaricama, premda je mogao i ozbiljnije ugroziti gol Zrinjskog. Neposredno pred odlazak na odmor bio je Alispahić i još bliže pogotku: pucao je iz slobodnog udarca s 22 – 23 metra, ali ovog puta ispriječio se okvir gola.

Nastavak je ponudio još veću terensku dominaciju Šibenika, iako su obojica trenera u drugo poluvremenu ušla s po nekoliko promjena u sastavu. Lopta je gotovo stalno bila u posjedu domaćina, a momčad Slavena Muse uopće nije ugrozila gol Šibenik na kojem je u drugih 45 minuta stajao Hrvoje Slavica.

Prvu priliku u nastavku domaćin je imao u 53. minuti: Medvid se dokopao lopte, asistirao Brečević ali on ne uspijeva dobro zahvatiti loptu. U nastavku akcije Brečević na drugoj stativi traži Malčića, gostujuća obrana pravodobno reagira. Tri minute kasnije izjednačenje: opet je Medvid uzeo loptu gostima, proslijedio do Malčića koji asistira Brečeviću čiji udarac gostujući vratar brani, ali na drugoj vratnici, iz teške pozicije, Georgievski uspijeva poslati loptu u nebranjenu mrežu.

Bio je to prvi nastup mladog reprezentativca Makedonije nakon nešto manje od dva mjeseca. Početkom veljače ozlijedio se u prijateljskom susretu protiv Junaka iz Sinja, također na Šubićevcu i od tada je van konkurencije za momčad. Protiv Zrinjskog je prvi put zaigrao poslije oporavka i odmah zabio pogodak.

Mogao je Šibenik i do novog gola vrlo brzo. Georgievski je ubacio s desne strane, ali Malčić glavom ne pogađa željeno mjesto. I devet minuta prije kraja utakmice imali su Modri još jednu dobru priliku: Malčić je izveo korner s desne strane, na pravom je mjestu Jelić, no, njegov udarac glavom odlazi preko gola. Posljednju priliku imao je Bulat, opet je Malčić izveo korner, ali stoper Šibenika nije uspio kvalitetnije zahvatiti loptu da bi na veće kušnje stavio vratara gostiju. Završilo je tako s miroljubivih 1:1.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!