Nogomet

Škvorc: "Izuzetna čast nositi kvadratiće"

Piše:Ivana Strahija • utorak, 29.03.2011.
Škvorc: "Izuzetna čast nositi kvadratiće"
Foto: Duje Bonačić

19-godišnji Filip Škvorc, igrač Varaždina, debitirao je za U21 reprezentaciju na najbolji mogući način i u susretu protiv Mađara postigao pogodak za 2:2. Prepun dojmova se mladi reprezentativac vratio u Varaždin.

Do sad je Filip Škvorc dvaput nastupio za hrvatsku U18 reprezentaciju, a u dvije prijateljske utakmice ulazio je uvijek kao zamjena za svog klupskog kolegu Stjepana Kokota. To je bilo još 2009. godine, a tek je ove godine reprezentativni poziv opet stigao na adresu mladog napadača Varaždina, koji je za svoj klub ove sezone odigrao 25 utakmica i postigao sedam golova.

Dino Škvorc

Filipov prezimenjak i suigrač u Varaždinu, no na poziciji stopera, također je podijelio svoje oduševljenje radom u mladoj reprezentaciji s nama: "U ovo malo dana postali smo jedna obitelj koja može napravit veliki rezultat. Ovo nam je bilo zadnje okupljanje prije kvalifikacijske utakmice pa je to bila šansa izborniku i stožeru da nas što bolje upoznaju i uvide naše mogućnosti. Moje je da igram najbolje što znam i mogu, a izbornik će odlučiti tko će igrati i tko u tom trenutku može dati maksimum na terenu."

O porazu i pobjedi Dino Škvorc kaže: "Te dvije utakmice su bile jako slične, mi smo igrali i imali inicijativu i kontrolu u obje utakmice, a protivnici su iz praktički svojih jedinih šanse pogađali. Onda rezultat izgleda drugačije nego su bili sami događaji na terenu."

Dino je sa svojih 21 godinu već upisao 30 reprezentativnih nastupa, bio je član selekcija od uzrasta U15, te je postigao četiri pogotka. Za Varaždin je ove sezone odigrao 25 utakmica.

Zbog odličnih igri koje taj talentirani mladić pruža u najmlađoj ekipi 1. HNL dobio je poziv novog izbornika Ive Šuška: "Ne mogu ni opisati kolika mi je čast nositi hrvatski dres. Ponosan sam što sam uopće u krugu kandidata, a sad sam dobio priliku i zaigrati, nema sretnijeg od mene", ispričao nam je Škvorc, inače rođen u austrijskom Hohenemsu.

Jedno poluvrijeme kojeg je dobio Filip Škvorc iskoristio je na najbolji način i postigao pogodak za 2:2 protiv Mađara: "Za prvi put mislim da mogu biti zadovoljan pruženom šansom na čemu bih zahvalio izborniku Šušku, a jako sam zadovoljan i načinom na koji sam je iskoristio. Na meni je da dalje naporno treniram, a nadam se da onda ni rezultati neće izostati."

Škvorc je naglasio odličnu atmosferu u mladoj reprezentaciji, čiji se igrači dijelom tek upoznavaju međusobno te je dodao da je kvaliteta rada u reprezentaciji i u NK Varaždinu za njega približno ista: "Ono u čemu jest razlika je da u reprezentaciji imam prilike raditi s najboljim mladim ljudima u Hrvatskoj, a uspoređivanje s njima je jako vrijedno iskustvo."

Prokomentirao je Škvorc i utakmicu s Mađarskom: "Nije mi jasno zbog čega su ta dva poluvremena bila toliko različita. Znam samo da smo svi bili izuzetno motivirani nakon poraza od Ukrajine, možda nas je i ta želja malo zakočila. Naravno, moramo se još i uigrati, ali vjerujem da je sve samo pitanje vremena."

O predstojećim kvalifikacijama za EP 2013. mladi napadač Varaždina kaže: "Imamo dosta tešku skupinu, ali mislim da se ne moramo nikoga bojati i da moramo biti svjesni svoje kvalitete, koju apsolutno imamo. Nije da će biti lako, dapače, bit će to vrlo teške i neizvjesne utakmice, ali ako mi budemo pravi i maksimalno koncentrirani onda možemo proći skupinu, a u to svi vjerujemo."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • madmax1729.03.2011. u 21:54
    Ako ga uzme Mamić neće biti švorc :D ili barem Mamić neće biti.
    madmax17
  • Obrisan korisnik29.03.2011. u 19:06
    Veliki talent...samo da ga Mamić ne uzme sad i zgrmi pare na njemu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.03.2011. u 17:27
    blago vama Varaždinci na ovakvom igraču:)
    Obrisan korisnik