Nogomet

Srna: "Nitko nije bio sretan početkom"

Borna Rupnik • utorak, 29.03.2011.
Srna: "Nitko nije bio sretan početkom"
Foto: Davor Sajko

Ukrajinski Šahtar dao je snimiti dokumentarni film o svom kapetanu Dariju Srni, koji u narančasto-crnom dresu polako dobiva kultni status...

Darijo Srna, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i ukrajinskog Šahtara, postao je i tema dokumentarnog filma koji je njegov klub dao snimiti. Film je prikazan na Football TV-u, a naš je nogometaš za službenu stranicu ponudio i neke komentare.

"Riječi navijača daju nam samopouzdanje, poput onih koji su nas bodrili nakon poraza od Arsenala 5:1. Rekli su nam da vjeruju u nas i da ćemo imati novu šansu za pobjedu. Da sam izgubio 5:1 s Hajdukom ostao bih kod kuće dva dana i gledao televiziju. Dobri su ljudi u Splitu, ali jako ozbiljno shvaćaju takve stvari i uzimaju si ih k srcu".

"Sjećam se da su me tražili Borussia Dortmund, Roma i još dva ili tri druga kluba, no Šahtarova je ponuda bila najbolja i najkonkretnija. Doduše, odbio sam im prvu i drugu, ali Šahtar je tada bio nešto drugo - danas znači puno više u Europi. Mislim da neće biti trećeg kluba u mojoj karijeri. Proveo sam šest godina u Hajduku, sedam i pol u Šahtaru i to su moje dvije ljubavi", pričao je hrvatski reprezentativac.

Priznao je da prilagodba nije bila laka: "Prije sam igrao više prema naprijed. Nitko nije bio sretan mojim početkom u Šahtaru, puno sam griješio i bio je to veliki šok za mene. Srećom, imao sam trenera koji me razumije, brani i uči, čak i danas".

Jedan od vrhunaca u karijeri bio mu je i europski trofej, osvajanje Kupa Uefe: "To je bilo sjajno postignuće za Šahtar, ali i za cijelu Ukrajinu. Svi bi trebali biti ponosni na nas, čak me zvao i prijatelj iz Kijeva koji je slavio našu pobjedu. Nismo ostvarili samo sportski uspjeh, siguran sam da i ukrajinske političare sada gledaju u drugom svjetlu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kraljetina29.03.2011. u 20:04
    samo ne politiku mješat :)
    kraljetina