Košarka

Draper: "Ključ je u samopouzdanju"

Borna Rupnik • srijeda, 30.03.2011.
Draper: "Ključ je u samopouzdanju"
Foto: Kristijan Komarica

Cedevita u srijedu navečer u Madridu brani prednost 90:81 iz prve utakmice četvrtfinala Eurokupa. Estudiantes je, slažu se u taboru momčadi Aleksandra Petrovića, prolazan...

"Prednost je solidna, ali ne dopušta nam mogućnost da taktički branimo", istaknuo je trener Cedevite Aleksandar Petrović uoči gostovanja kod Estudiantesa i pokušaja prolaska među četiri najbolje momčadi Eurokupa.

Marino Baždarić: "Nakon prve utakmice u kojoj smo se vratili nakon velikog minusa i priveli je kraju na zadovoljavajući način samopouzdanje nam je dodatno naraslo. Svjesni smo svojih mogućnosti, ali i činjenice da nas ovdje čeka jako veliki posao i veliki pritisak. Čeka nas još jedna povijesna utakmica, po tko zna koji put ove sezone, ali svi se zajedno nadamo pozitivnom ishodu."

Vezane vijesti

Cedevita ima devet koševa prednosti, no igrat će na pobjedu, kaže: "Idemo odigrati hrabro, ne razmišljajući o stečenoj prednosti. Na pobjedu smo igrali na svim ovosezonskim gostovanjima".

Petrović ne može računati na Corsleyja Edwardsa zbog ozljede, kao ni na Andriju Žižića koji nema pravo nastupa. Vedran Vukušić će zaigrati pod blokadama.

"Moramo se obraniti od Grangera i Jasena na vanjskim pozicijama", upozorio je Cedevitin strateg na službenim stranicama, "i učinit ćemo sve da mi budemo ti koji idu u Treviso. Nominalno je prednost za nijansu na strani Estudiantesa, zbog vjerojatne brojne i bučne publike".

Jedan od glavnih Cedevitinih aduta bit će Dontaye Draper, koji vjeruje u uspjeh: "Vjerujem da smo svi spremni. Svjesni smo važnosti ove utakmice, spremni smo na izazov i imamo puno samopouzdanja, kao što smo već pokazali. To će vjerojatno biti ključ. Moramo ići na pobjedu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.03.2011. u 16:35
    nisam neki obožavatelj cedevite, ali za dobrobit hr.košarke večerašnji prolaz bi bio odličan.Idemo Cedevita!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.03.2011. u 16:03
    šteta što im edwards ne igra, to je veliki minus. kaj je uopće njemu?! ali, ako ih šut bude služio, kao do sada u eurocupu, mogu dobiti ili minimalno izgubiti. draper, bažda, princ, rudež, wright, vukušić....svaki od njih može 'roknuti' tricu! samo pod košem su tanki.....vukušić, spori kaštropil i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • snoopy30.03.2011. u 14:21
    a bilo bi logičnije da se igra na 2 pobjede, nego ovako, al dobro idemo po pobijedu
    snoopy
  • hardek30.03.2011. u 14:17
    draper pokaži i danas reprezentativnu klasu! :D
    hardek
  • Obrisan korisnik30.03.2011. u 13:16
    Idemo Cedevita!Osvijetlite obraz našoj posrnuloj košarci...
    Obrisan korisnik