Nogomet

Bilić: "Zadovoljni svime, osim najbitnijim"

Iz Sheratona:Borna Rupnik • srijeda, 30.03.2011.
Bilić: "Zadovoljni svime, osim najbitnijim"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije vratio se u srijedu u Zagreb nakon poraza u Tbilisiju od Gruzije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. godine te prijateljskog remija u Francuskoj. Izbornik Slaven Bilić sažeo je dojmove...

Osvrt na protekle, prilično burne dane hrvatske nogometne reprezentacije izbornik Slaven Bilić počeo je komentarom zdravstvenog stanja naših najboljih nogometaša dan poslije okršaja na Stade de Franceu.

"Luka Modrić se nakon operacije slijepog crijeva i prehlade vratio dobrim igrama u klubu, a u Tbilisiju je bio među onima koji nisu ispunili zacrtano. U Parizu je bio dobar, baš dobar, a ima još prostora za napredak u formi".

"Neki su već sinoć otišli u hotele bliže zračnim lukama kako bi se lakše vratili u svoje klubove. Pranjić danas ide na preglede, osjetio je bol u zglobu, a Strinić je osjetio probadanje u listu, potrebne su mu dodatne pretrage".

"Runje je dobio udarac, bolan, ali samo udarac", nastavio je Slaven Bilić, "dok je Srna osjetio zatezanje i rano ujutro se vratio u Ukrajinu na nove preglede pa će nam javiti o čemu se radi. Ne bi trebalo kod nikoga biti previše ozbiljno".

Hrvatska u te dvije utakmice nije postigla ni gol, no Bilić kaže: "Ne brine me što Francuzima nismo zabili. Nisu ni oni. Stvorili smo zadovoljavajući broj prilika za takvog protivnika i takvu utakmicu. Malo smo bili neprecizni, a nešto je njihov vratar obranio. Što se Gruzije tiče, nezadovoljni smo sa svime, ne bismo krivili napadače".

"Mi praktično u 90 minuta nismo izgledali kao ekipa opasna po protivnički gol. Tako da me, općenito gledano, samo napadački dio ne brine", smatra izbornik.

"Zadovoljni smo sa svime, osim onim najbitnijim. Tih 90 minuta u Tbilisiju bilo je jednostavno loše. Priprema za Gruziju bila je odlična, treninzi uistinu nikad nisu bili bolji i očekivali smo pobjedu. Zadovoljni smo reakcijom igrača u Francuskoj, a izrazito loš dan poput subote nije nam se smio dogoditi. Ali događa se i većim i boljim momčadima od Hrvatske".

Koliko smo izgubili porazom u Gruziji? "Kvalifikacije su poput prvenstva s deset utakmica, nemamo pravo na pet poraza. Pravo na kiks je gotovo zanemarivo, svaki gol i svaki bod su važni. Očekivali smo održati prednost nad Grcima i drugim konkurentima, ali naša je pozicija dobra i nema razloga za paniku".

"Imamo još pet utakmica do kraja, i dovoljno mogućnosti za plasman na Europsko prvenstvo. Naša je skupina snažna, poput svih drugih, ali nećemo to naglašavati da ne ispadnemo pesimisti. Momčadi su u velikoj mjeri ravnopravne", dodao je.

Postavilo se i pitanje što je izbornik mogao zaključiti u proteklih 180 minuta? "Odigrali smo dvije različite utakmice. U Francuskoj smo napokon igrali protiv nekoga tko se ne brani cijelo vrijeme. Nažalost, takve utakmice nas ne očekuju u kvalifikacijama, preostali će susreti biti sličniji Tbilisiju nego Parizu".

"Mi moramo biti konkretni, ali i strpljivi. Ne treba srljati i bezglavo individualno pokušavati. Ne smijemo biti ni sterilni, trebamo pronaći ravnotežu"

Narednu kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska će igrati u lipnju, kod kuće protiv Gruzije. "Taj termin nije drag nijednom izborniku jer završavaju prvenstva, nezgodna je ta pauza. Napravit ćemo specifične pripreme u dva dijela. Ali ne zabrinjava nas lipanj, znali smo u lipnju odigrati velike, dobre utakmice poput one u Zagrebu protiv Rusije. Ne sumnjamo da ćemo biti spremni", najavio je hrvatski izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.03.2011. u 09:30
    vukusic,daj me nemoj nasmijavat,eduardo treba nam stari eduardo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.03.2011. u 19:55
    ja bi izbornika pitao zašto dujmović a ne badelj, zašto kalinić a ne vukušić? zar je zaboravio da je kad je postao izbornik uzeo igrače iz hnl-a koji su mu i donjeli sve uspjehe koje je napravio.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.03.2011. u 18:20
    Istina je da je luka slabo odigrao zadnje 2 utakmice.Istina je i da nije messi ali isto tako je istina da je jako dobar igrač.to je nevjerovatno kako nakon dvije loše utakmice se od muhe napravi slon pa ispada da nije tri godine ništa odigrao.U totenhamu gdje postižu povijesne uspijehe je jedan od... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.03.2011. u 17:22
    Isuse, koja hrpa gluposti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.03.2011. u 16:45
    Znači da ga sve zabrinjava...
    Obrisan korisnik