Košarka

Baždarić: "Grandiozna pobjeda"

Ivor Krapac • četvrtak, 31.03.2011.
Baždarić: "Grandiozna pobjeda"
Foto: Kristijan Komarica

Kao i trener Aco Petrović i svi suigrači, i Cedevitin kapetan Marino Baždarić istaknuo je koliko je vrijedno bilo proslaviti gostujuću pobjedu nad Estudiantesom i zakoračiti u polufinale Eurokupa. Bracey Wright, prvi strijelac utakmice u Madridu, dodao je da hrvatski predstavnici na Final Fouru u Trevisu mogu i do kraja...

Da se Marino Baždarić tijekom Topa 16 nije oporavio od problema s koljenom i vratio na parket, veliko je pitanje bi li Cedevita bila tamo gdje je stigla u srijedu navečer. Kada treba odraditi posao u obrani, Cedevitin kapetan je tu, kada treba zabiti važan šut - također, a svoje je dao i u obje utakmice četvrtfinala protiv Estudiantesa.

"Ovo je vrlo, vrlo važna pobjeda za nas, stvarno grandiozna pobjeda, mislim da smo se zasluženo plasirali na Final Four", komentirao je Baždarić nakon proboja u polufinale Eurokupa, dodajući i kako je vidio madridsku utakmicu.

Mladen Veber, predsjednik kluba: "Ovo je vrh svega što smo dosada doživjeli, vrhunac zadovoljstva i velika satisfakcija za sve što smo radili. Pokazalo se da ono što iskreno radiš i ako radiš dobro i puno, to se vrati".

"Ponosni smo zbog Cedevite kao novog kluba koji stupa naprijed velikim koracima, ali smo ponosni i zbog hrvatske košarke. Zaista se nadam da će ovo biti dodatni doprinos da ljudi u Hrvatskoj još i više podijele ljubav prema košarci".

"Osim malo nervoznog početka, sve je ostalo bilo u našem znaku. Kontrolirali smo utakmicu praktički od sredine prve četvrtine, vrlo pametno smo u drugom poluvremenu iskontrolirali stvari i došli do još jedne velike pobjede".

Bracey Wright, kojeg je Cedevita dovela baš u fazi sezone kada je Baždarić bio van stroja zbog ozljede, u međuvremenu je postao napadački vrlo važan adut momčadi Ace Petrovića, a u srijedu u Madridu predvodio je hrvatske predstavnike s 24 poena i 11 skokova.

"Bila je ovo odlična utakmica obje momčadi", osvrnuo se američki šuter nakon susreta u dvorani Palacio Vistalegre: "Estudiantes nas je pritiskao u obje utakmice, ali u uzvratu smo igrali sjajnu obranu. Zadržali smo ih na 72 poena, a upravo je obrana bila dio igre s kojim smo se mučili cijele sezone".

"No, kada su stvari bile 'na kocki' s prilikom da prođemo u polufinale Eurokupa, obrana je zadala ton ovoj utakmici. Osjećaj je sada sjajan", dodao je Wright, najavljujući i Final Four u Trevisu, na kojem Cedevitu 16. travnja čeka polufinalni ogled s Uniksom iz Kazana.

"Imamo šansu da na Final Fouru odemo i do naslova. Bez obzira igramo li kod kuće ili u gostima, pred 5.000 ili 20.000 ljudi, naša momčad je u ovoj utakmici pokazala da će uvijek doći na teren i odigrati što treba".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.04.2011. u 09:37
    sve super, osim ovog egotripera webera. kad se sjetim, kako je potjerao piksija, jer mu ovaj nije htio lizati dupe (oni koji prate košarku, znaju o čemu je riječ), dođe mi muka. pokrij se po ušima čelavi majmune. igračima i aci-iskrene čestitke!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2011. u 18:04
    Svaka čast
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.03.2011. u 15:44
    bravo
    Obrisan korisnik