Košarka

Aco: "Sve je potpuno otvoreno"

Ivor Krapac • petak, 01.04.2011.
Aco: "Sve je potpuno otvoreno"
Foto: Kristijan Komarica

Iako trenutna forma jedne i druge momčadi sugerira drugačije, Aco Petrović nije prihvatio ideju da će Cedevita biti favorit protiv Cibone kada se u nedjelju u Draženovom domu sretnu u trećem kolu Lige za prvaka. Cedevitin trener očekuje neizvjesnu utakmicu i težak posao za njegovu momčad, a objasnio je i zašto...

Cedevita u Draženov dom dolazi nakon najvećeg uspjeha u povijesti kluba, pobjede nad Estudiantesom u Madridu, s kojom je osiguran prolazak u polufinale Eurokupa, dok je Cibona u protekla dva tjedna, u prva dva nastupa u prvenstvu, pretrpjela poraze s 23 razlike protiv Borika i kod kuće protiv Zadra. Na papiru, sve izgleda dosta čisto - Cedevitini igrači bit će favoriti, dok bi pobjeda Cibosa, bez obzira što će biti domaćini, bila prilično iznenađenje.

No, ne ako se o tome pita Acu Petrovića.

"Utakmica mi je velika nepoznanica, zbog više razloga", kazao je trener Cedevite najavljujući nedjeljni gradski derbi: "Prvi je činjenica da je Cibona promijenila trenera i da je Vrankoviću ovo debi, a drugi odgovor jesmo li se mi previše energetski potrošili protiv Estudiantesa i imamo li snage za još jednu veliku predstavu".

Cibona čestitala, Cedevita zahvalila

U Ciboni su bili među prvim čestitarima nakon što je Cedevita u srijedu izborila polufinale Eurokupa, a uoči međusobnog nedjeljnog susreta, u gradskom rivalu zahvalili su na tim čestitkama. Za razliku od nekih drugih slučajeva u hrvatskom sportu, među ovim zagrebačkim suparnicima očito nema zle krvi, jedino želje da se pobijedi onog drugog - što je lijepa vijest...

"U svakom slučaju, favorita nema, sve je potpuno otvoreno. Nadam se da ćemo pronaći energiju jer nas do Trevisa očekuju četiri izuzetno bitne utakmice u domaćem prvenstvu, tri s izravnim konkurentima za naslov", dodao je Aco, koji očito želi zadržati svoje igrače potpuno budnima: "Treba biti oprezan s Cibonom jer promjena trenera često zna skupiti igrače koji daju i više no što objektivno mogu u tim prvim nastupima".

Cedevitin trener istaknuo je i da se nada kako će ogled gradskih rivala i povoljan termin, nedjelja u 20 sati, privući ljubitelje košarke u Draženov dom i napuniti ga do posljednjeg mjesta. "Puno je ljepše kad se igra u takvom ambijentu. Mi smo ove sezone navikli na pune gostujuće dvorane, sjetimo se samo Madrida i 15.000 gledatelja, tako da nam to neće biti problem - dapače, moji igrači obožavaju takav ambijent", kazao je, pritom izrazivši želju da se dvorana zacrveni s podrškom njegovoj momčadi - iako će u nedjelju biti gosti.

Uz čovjeka koji je nekad bio u Ciboni kao igrač i trener, ogled s Cibosima najavio je i dvojac koji je među Vukovima bio još prošle sezone. "Nama igračima posebno je drago igrati pred punim tribinama i iskreno se nadam da ćemo imati podršku naših navijača, kojima još jednom zahvaljujemo što su prošle srijede napunili Draženov dom, imali crvene majice i dali nam onaj ključni impuls u ogledu s Estudiantesom", kazao je Vedran Princ.

"Slijedi derbi u kojem nema favorita, a na suprotnoj strani stoji pomalo ranjena Cibona koja je prvenstvo startala sa dva nepredviđena poraza i koja u susretu s nama računa na dizanje s novim trenerom", nastavio je Princ, također izdvajajući potencijalni učinak dolaska Josipa Vrankovića na klupu Cibosa: "Sigurno nam neće biti lako iako smo se ove sezone već dosta puta veselili u Draženovoj dvorani, koju tretiramo gotovo kao našu domaću. Nadam se da nas ovaj veliki uspjeh u Eurokupu nije ispuhao i da ćemo nastaviti u ovom sjajnom ritmu jer smo već neko vrijeme neporaženi i stvaramo dobru seriju pobjeda".

Robert Troha kazao je da svaki uspješni rezultat puno znači u borbi za "jedinicu" prije doigravanja: "Mi svakako imamo velike ambicije u ovogodišnjem prvenstvu i svaka nam je pobjeda dragocjena. Treba vidjeti kako će prolaz na Final Four Eurokupa djelovati na nas, vjerujem da će to biti pozitivno i da ćemo u derbi ući s puno samopouzdanja".

"Čeka nas jako teška utakmica jer će Cibona biti nabrijana na nas - u svojoj trenutno nepovoljnoj situaciji, s novim trenerom, igrači će se zasigurno skupiti i odigrati maksimalno protiv nas. No, mi se ne bojimo i iako igramo na gostujućem parketu, vjerujem da ćemo naći snage i imati pravi pristup u nedjelju. Naravno da priželjkujem našu pobjedu", zaključio je Troha.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.04.2011. u 23:01
    Idemo Aco!
    Obrisan korisnik