Košarka

I Banićev Bilbao uzdrmao Barcelonu

Borna Rupnik • ponedjeljak, 04.04.2011.
I Banićev Bilbao uzdrmao Barcelonu

Nakon ispadanja iz Eurolige, Barcelona je morala progutati još jednu gorku pilulu, domaći poraz u prvenstvu. Real Madrid iskoristio je priliku za primaknuti se, a pravu katastrofu doživio je Joventut...

Košarkaši Barcelone ovih dana proživljavaju teške trenutke. U četvrtfinalu Eurolige zaustavio ih je Panathinaikos i osujetio im pokušaj da u svojoj dvorani brane naslov prvaka Europe, a potom ih je pobijedio i Bilbao Basket, po prvi puta u povijesti na njihovom terenu.

Katalonci su u prvom poluvremenu stekli 12 koševa prednosti, no Baski su to nadoknadili i izborili produžetak te potom slavili s konačnih 83:78. Prvi strijelac domaćina bio je Alan Anderson sa 16 koševa, a najefikasniji je bio Bilbaov Jackson s 21 košem. Marko Banić postigao je šest za 22 minute na parketu, uz jedan skok.

Real Madrid našeg Ante Tomića bolje se snašao na gostovanju kod slabašne Granade, iako je do pobjede došao tek serijom u završnici koju je pokrenuo upravo bivši igrač Zagreba. Tomić je na kraju ubacio 14 koševa za 20 minuta, dodavši tome četiri skoka i tri asistencije, a koš više postigao je Prigioni.

Stanko Barać nije nastupio u visokoj pobjedi Caje Laboral nad Cedevitinom žrtvom Estudiantesom, a Davor Kus ubacio je 12 koševa (uz dvije asistencije) u pobjedi Fuenlabrade nad Menorcom.

Na teren je istrčao i Mario Stojić, koji je u pobjedu nad Lagun Arom ugradio devet koševa i sedam skokova. Svakako treba istaknuti i trijumf Unicaje iz Malage nad Joventutom s čak 56 razlike (111:55), što je rekord od osnivanja ACB lige 1983. godine. Sinanović je pritom ostvario double-double od 19 koševa i 17 skokova. Usporedbe radi, cijeli Joventut je imao - 16 skokova.

Barcelona na vrhu (23-5) ima pobjedu više od Real Madrida (22-6), a treća je Valencia (19-9). Iza Caje Laboral i Bilbaa slijede još tri momčadi s po 16 pobjeda, Unicaja, Valladolid i Fuenlabrada. Na začelju Granada i Menorca s po pet pobjeda.

ACB, 28. kolo:
Cajasol - Valencia 63:74
Fuenlabrada - Menorca 78:61
Caja Laboral - Estudiantes 89:66
Zaragoza - Manresa 85:65
Barcelona - Bilbao Basket 78:83
Granada - Real Madrid 65:73
Gran Canaria - Valladolid 85:73
Unicaja - Joventut 111:55
Alicante - Lagun Aro 87:76

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!