Nogomet

Švicarci ostali bez napadačkog dvojca

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.04.2011.
Švicarci ostali bez napadačkog dvojca
Foto: EPA

Švicarski napadački dvojac Alexander Frei i Marco Streller najavio je povlačenje iz reprezentativnog nogometa. Obojica tako neće konkurirati za susret s Engleskom u lipnju na Wembleyu...

Obojica su u svojim priopćenjima objasnili kako je veliku ulogu u ovoj odluci imali ponašanje domaćih navijača, koje je iz utakmice u utakmicu bilo sve teže izdržati.

Frei, koji je za Švicarsku odigrao 84 susreta i s 42 pogotka najbolji je reprezentativni strijelac u povijesti kratko je dodao: "Mirne savjesti mogu reći kako sam uvijek davao sve od sebe. Odlazim miran."

Izbornik švicarske nacionalne vrste, Ottmar Hitzfeld, ostao je iznenađen ovom odlukom, a ona mu, priznaje, uvelike radi probleme uoči kvalifikacijskog dvoboja s Engleskom.

"Razumijem njihove razloge, ali ja pred sobom imam ključnu utakmicu s Engleskom i sada sa svim planovima i taktikama moram započinjati ispočetka."

29-godišnji Streller, koji je zbog ozljede ispao iz kadra za Svjetsko prvenstvo prošle godine, iza sebe ostavlja 37 nastupa i 12 pogodaka.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!