Nogomet

Ne vjerujemo Hajduku

Vedran Babić, Nikola Vlahović • petak, 08.04.2011.
Ne vjerujemo Hajduku
Foto: Bruno Karadža

24. kolo HNL-a je pred nama, a pred dvojcem Babić - Vlahović da nam iznese svoja mišljenja uoči osam susreta. Ako će njihove prognoze biti uspješne, Dinamo će s lakoćom odraditi utakmicu s Lokomotivom, a Hajduk neće slaviti u Varaždinu...

Inter Zaprešić - Šibenik, petak 18:00

Vedran Babić: Nogometaši Šibenika već su neko vrijeme bez poraza i smatram da će se ta tradicija nastaviti i u Zaprešiću. Tijekom ovog tjedna aktualno je bilo pitanje mogućeg štrajka igrača zbog zaostalih dugovanja, no u dogovoru s čelnicima do njega ipak nije došlo i igrači su se vratili normalnim treninzima. Situacija u klubu sa Šubićevca nije bajna i mislim da će igrači iz inata htjeti odigrati dobro protiv Intera, čiji je trener Ilija Lončarević ionako rekao kako je njihova realnost Prva liga, a ne Europa, koja im bježi samo dva boda, pa će i iz te perspektive Šibenčani sigurno imati motiv više.

Prognoza: pobjeda Šibenika

Nikola Vlahović: Momčad Ilije Lončarevića u prošlom kolu je poražena u gostima od Osijeka, dok je Šibenik odigrao neriješeno protiv Hrvatskog dragovoljca. Iako Šibeniku bodovi trebaju kao suho zlato u borbi za ostanak, smatram da Inter ima uigraniju ekipu te da će bodovi ostati u Zaprešiću.

Prognoza: pobjeda Intera

Hrvatski dragovoljac - Slaven Belupo, subota 16:00

Vedran Babić: Dolaskom trenera Roya Ferenčine Slaven je upisao po jednu pobjedu, remi i poraz, a protiv sve boljih i opasnijih Sigećana sigurno ih čeka težak posao. Dragovoljci su slavili u posljednja dva domaća ogleda (Varaždin, Karlovac), a za poraz ne znaju još od konca studenog. Unatoč tome, ostanak je i dalje utopija, no vjerujem da će protiv Farmaceuta ponovno pokazati svoju dobru formu.

Prognoza: pobjeda Hrvatskog dragovoljca

Nikola Vlahović: Hrvatski dragovoljac igra sjajno u drugom dijelu sezone, što se ne može baš reći za momčad iz Koprivnice. Iako je Belupo utrpao četiri komada Karlovcu u prošlom kolu, doživio je visoki poraz od Dinama u Kupu, a igrači su se dodatno umorili i momčad iz Sigeta sigurno ima šanse u ovoj utakmici. Iako bih na prvu rekao da će Crni osvojiti sva tri boda, ipak ću biti malo oprezniji pa ću reći da će utakmica završiti bez pobjednika.

Prognoza: neriješeno

Karlovac - Cibalia, subota 18:00

Vedran Babić: Iako će Karlovac vrlo vjerojatno odlaskom trenera Igora Pamića krenuti silaznom putanjom (što se i vidjelo porazom u Koprivnici prošlog tjedna), ipak vjerujem da će na svom terenu protiv čvrste i uigrane vinkovačke momčadi, koja je u gostima vrlo loša (samo jedna pobjeda u 11 utakmica), ostati neporaženi.

Prognoza: neriješeno

Nikola Vlahović: Srećko Lušić je u prvoj utakmici na klupi Karlovca doživio visoki poraz te će zasigurno od svojih igrača tražiti puno veći angažman u ovoj utakmici. Međutim, Cibalia mi djeluje kao kvalitetnija i puno čvršća momčad koja neće dopustiti Karlovcu da se razigra na svom terenu. Igrači Stanka Mršića u Karlovac dolaze ohrabreni pobjedom u Kupu pa stoga tipujem na pobjedu gostiju.

Prognoza: Pobjeda Cibalije

Rijeka - Zagreb, subota 18:00

Vedran Babić: Povratkom Elvisa Scorije Rijeka je definitivno postala čvršća i kompaktnija, dok se Zagreb i dalje muči i nikako mi ne djeluje sposoban za pobjedu, pa čak ni remi na Kantridi. Rijeka pred svojim navijačima nije slavila još od 2. listopada (!) i mislim da je ovo prava prilika za prekid te crne serije.

Prognoza: pobjeda Rijeke

Nikola Vlahović: Teška utakmica za prognozu. Vjerujem da će gledatelji na Kantridi vidjeti golove, ali smatram da će utakmica završiti bez pobjednika. Zagreb se sigurno neće braniti, a Rijeka igra na svom terenu i mora ići na pobjedu. Sve u svemu, očekujem dobru utakmicu koja će završiti podjelom bodova.

Prognoza: neriješeno

Split - Istra 1961, subota 18:00

Vedran Babić: Ne treba biti puno pametan da bi se primijetilo da je Igor Pamić donio pozitivnu energiju u Istru, no Split je ove sezone zaista kvalitetan, pogotovo na Parku mladeži, i mislim da Puljani tu nemaju što tražiti. Znam, bore se za ostanak i sigurno će "gristi" od prve minute, no ponekad to nije dovoljno. Split ima bolju momčad i to će i dokazati.

Prognoza: pobjeda Splita

Nikola Vlahović: Dolaskom Pamića Istra je dobila na borbenosti i to se vidjelo u prošlom kolu kada je Istra pobijedila Zadar. Ipak, Split je sasvim druga priča i ne vjerujem da zeleno-žuti mogu nešto napraviti u Parku mladeži. Crveni su puno kvalitetnija momčad na svim pozicijama te smatram da će bodovi ostati u Splitu.

Prognoza: pobjeda Splita

Zadar - Osijek, subota 18:00

Vedran Babić: Osijek me ove sezone prilično razočarao. Moram priznati da sam od njega više očekivao, pa čak i borbu za Europu, no vrijeme je pokazalo kako je problem ili u koncentraciji kvalitete ili pak u glavama igrača. Zadar je, pak, na svom terenu ove sezone konstantno dobar, a i bodovi su mu neophodni u borbi za ostanak.

Prognoza: pobjeda Zadra

Nikola Vlahović: Već je poznata priča da je Zadar domaćinska ekipa koja teško gubi bodove na svom terenu, a bodovi iz ovog susreta su im izuzetno važni kako bi se odmakli od opasne zone. S druge strane, Osijek ima bolju i kvalitetniju momčad, ali problem je što puno oscilira. Samo zbog toga što se igra na Stanovima vjerujem u pobjedu domaćina.

Prognoza: Pobjeda Zadra

Dinamo - Lokomotiva, subota 18:00

Vedran Babić: Remijem protiv Slavena na Maksimiru prije nekoliko kola Dinamo je za ovaj dio sezone ispucao svoje kikseve i mislim da im njihova "podružnica" neće stvarati probleme. Ne zato što ne bi htjela, već zato što je Dinamo - kvalitetniji, i što sigurno neće dopustiti još jedan domaći posrtaj.

Prognoza: pobjeda Dinama

Nikola Vlahović: Ovo je najlakša utakmica za prognoziranje pa stoga nisu potrebna dodatna objašnjenja. Dinamo je apsolutni favorit i ne vidim način na koji bi Lokosi mogli zaustaviti svog starijeg brata.

Prognoza: pobjeda Dinama

Varaždin - Hajduk, subota 20:10

Vedran Babić: Varaždin je u padu forme, no još uvijek je relativno siguran što se ostanka u ligi tiče. Na domaćem terenu i dalje je neporažen u 11 utakmica, a s druge strane, Hajduk je već davno odustao od utrke za naslov i sada će priliku dati igračima iz drugog plana kako bi uvidio na koga može računati za iduću sezonu. U niti jednoj utakmici drugog dijela sezone "Bili" nisu impresionirali, a mladi i poletni Varaždinci, koji su u prvom dijelu sezone nesretno izgubili na Poljudu, to bi mogli iskoristiti.

Prognoza: neriješeno

Nikola Vlahović: Hajduk se praktički oprostio od borbe za naslov prvaka te je Goran Vučević u par navrata najavio da ostatak sezone služi za filtriranje momčadi. Vjerojatno će strateg Hajduka priliku dati nekim igračima koji su do sada "grijali" klupu, a to je odlična prilika mladim igračima Varaždina da iznenade goste iz Splita. Varaždin sigurno neće "skinuti gaće" u toj utakmici, a Hajduk će također tražiti pobjedu. Očekujem dobru utakmicu, a vjerujem da nakon 90 minuta neće biti pobjednika.

Prognoza: neriješeno

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.04.2011. u 19:44
    Ajmo Varteks!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2011. u 13:58
    realno gledano tekme Hajduka i Varteksa je uvijek bilo najteže za pogodit,mislim da je to najgori par za pogađat u HNL-u al vidim novinari su mudro zauzeli neutralan stav :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2011. u 13:55
    Hajduk se već puno godina priprema za novu sezonu koja će bit uspješna al do sad ništa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.04.2011. u 13:38
    Satararash u potpunosti se slazem s tobom, al najvec baza sa tin "gotovo" je sta i hajduk u sljedecoj sezoni nakon 10 kola rec gotovo je, pipremmao se za novu sezonu....
    Obrisan korisnik
  • satarash08.04.2011. u 13:27
    a ko bi vjerova hajduku kad oni sami sebi ne vjeruju... najveći problem naših klubova je njihov stav. čim je hajduk izgubio od dinama svi su rekli gotovo prvenstvo, i s jedne i s druge strane. a pogledajte druge klubove po europi, jel barcelone kad je razbila real rekla gotovo je? jeli real rekao... [više na forumu]
    satarash