Tenis

Ljubičić kao na treningu

Ivor Krapac • nedjelja, 10.04.2011.
Ljubičić kao na treningu
Foto: Kristijan Komarica

Ivan Ljubičić je bez ikakvih problema odradio prvi ovogodišnji zadatak na Masters 1000 turniru u Monte Carlu, na kojem je dvaput bio u četvrtfinalu. Francuski tenisač Jeremy Chardy pao je za samo sat i četiri minute, čime je Ljubo zaustavio seriju od četiri poraza...

Ovogodišnja forma Jeremyja Chardyja, kojem su dvije pobjede u Davis Cupu protiv Austrijanaca zasad jedine u sezoni, sugerirala je da Ivan Ljubičić ima dobru priliku za prvu pobjedu od sredine veljače, ali da će ići tako glatko, ipak je bilo nešto teže očekivati. No, Ljubo se nije dugo zadržao na terenu, trebale su mu samo 64 minute za dolazak do 6:1 i 6:2 protiv 24-godišnjeg Francuza, 51. na svijetu.

Ivan je prošao s po dva breaka u svakom setu, dok je na svojem servisu spasio sve tri break-lopte s kojima je bio suočen, dvije u prvoj i još jednu u drugoj dionici. Drugi hrvatski reket je, tako, napravio prvi korak na turniru kojeg pamti po četvrtfinalima iz 2006. i '09. godine, dok je Chardy i nakon trećeg nastupa u glavnom ždrijebu ostao bez pobjede u Monte Carlu.

Prije ove nedjelje, Ljubičić je svoj posljednji meč dobio u veljači protiv Andreja Golubeva u prvom kolu Marseillea, da bi potom četiri put u nizu odlazio s terena u lošem raspoloženju, uz rani kraj u Dubaiju i na prva dva ovogodišnja Masters 1000 turnira, u Indian Wellsu i Miamiju. U drugom kolu dočekat će boljeg iz dvoboja Argentinca Juana Monaca i 12. nositelja, Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge.

U Kneževini su i Marin Čilić i Ivan Dodig. Čilić je 15. nositelj, a u prvom kolu srest će se s kvalifikantom, dok Dodiga čeka težak izazov, ogled s Tommyjem Robredom, četvrtfinalistom iz 2006. godine.

ATP Masters 1000 Monte Carlo, 10.4.2011., prvo kolo: Ljubičić (Hrvatska) - Chardy (Francuska) 6:1, 6:2, Raonic (Kanada) - Llodra (Francuska) 6:3, 0:6, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.04.2011. u 20:50
    ivane kad ćeš u penziju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.04.2011. u 19:54
    ajmo Ivane ...pometi ih sve :)
    Obrisan korisnik