Nogomet

Ferguson: "Dosegli smo optimalnu formu"

Ante Pažanin • srijeda, 13.04.2011.
Ferguson: "Dosegli smo optimalnu formu"
Foto: EPA

Nogometaši Manchester Uniteda pobjedom su se nad Chelseajem plasirali u polufinale Lige prvaka, a svoja su razmišljanja o dvoboju na Old Traffordu podijelila i dvojica trenera. Dok je sir Alex Ferguson ustvrdio da je njegova momčad dostigla optimalnu formu Carlo Ancelotti misli da je na kraju United zaslužio prolaz među četiri najbolje europske momčadi...

Manchester United još je jednom, kao toliko puta do sada, podignuo razinu forme u ključnom dijelu sezone i toga je, nakon još jedne pobjede nad Chelseajem u četvrtfinalu Lige prvaka, svjestan i menadžer sir Alex Ferguson: "Mislim da smo dosegli optimalnu formu, u to nema sumnje. Ovo je sjajno vrijeme za nas i mislim da igrači u tome uživaju. Shvaćaju kakve im se mogućnosti sada pružaju. Zamah je sjajna stvar, a uz to se svi igrači oporavljaju od ozljeda i to je još jedna odlična stvar u cijeloj priči."

Osim što je izrazio zadovoljstvo igrom svoje momčadi Ferguson je pohvalio i protivnika: "Oni su svoj dio odigrali fantastično. Postigli su pogodak s igračem manje i svaka im čast na tome, ali ipak mislim da je na kraju pobijedila bolja momčad."

Škotski stručnjak zadovoljan je sveukupnim nogometom prikazanim u dvoboju dviju engleskih momčadi: "Bila je to jedna natjecateljska utakmica koja u nijednom trenutku nije postala grubom. Dobra je to reklama za Premierligu i zato mislim da engleskim momčadima ide tako dobro u Europi."

Iako je cijela momčad odigrala na vrhunskoj razini Ferguson je istaknuo trojicu igrača: "Večeras su Park Ji-Sung i Hernandez odigrali fenomenalno. Rooney je igrao do maksimuma. On je bio sjajan i u prvoj utakmici, a i večeras je odradio sve kako treba. Sve u svemu, nitko nije razočarao."

S druge strane trener Chelseaja Carlo Ancelotti misli da njegova momčad, unatoč prilikama, nije učinila dovoljno kako bi prošla dalje: "Nismo odigrali loše, ali u dvije utakmice United je zaslužio prolaz dalje. Vratili smo se u utakmicu s igračem manje, ali na kraju to nije bilo dovoljno. Mislim da smo dobro kontrolirali utakmicu prvih 25 minuta, ali nismo mogli zabiti. Imali smo nekoliko dobrih šansi, ali su oni zabili pogodak na kraju prvog dijela što nam je zadatak učinilo još težim."

Ancelotti je startao s Fernandom Torresom u napadu koji je još jednom bio prilično blijed i nevidljiv pa je zato na poluvremenu bio zamijenjen Didierom Drogbom čiju je prezentaciju talijanski stručnjak posebno spomenuo: "Drogba je imao odlično drugo poluvrijeme, igrao je sa snagom i znanjem i zabio je i pogodak."

Unatoč još jednoj jako lošoj predstavi i nastavku krize Torresa Ancelotti ipak nije kritizirao španjolskog napadača: "Moramo imati vjere u njega i čekati da poboljša svoju igru."

Unatoč posrtanju i ispadanju iz Lige prvaka i gotovo sigurnoj sezoni bez trofeja sutra je, po menadžeru Bluesa, novi dan: "Bit će teško sljedećih nekoliko dana, ali moramo se izdići nakon ovog poraza i razočaranja i pripremiti se za sljedeće utakmice".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2011. u 13:14
    United 90% u finalu.
    Obrisan korisnik