Nogomet

Raul: "Maštamo o finalu"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 14.04.2011.
Raul: "Maštamo o finalu"
Foto: EPA

Schalke je jučerašnjim izbacivanjem Intera obranio čast njemačkog klupskog nogometa i barem malo osvetio Bayern. Junak uzvratnog, ali i prvog dvoboja, bio je Španjolac Raul koji je svojim golovima i asistencijama dokrajčio europskog prvaka, a sada priznaje da u njemačkom klubu maštaju i o izbacivanju sljedećeg suparnika. Točnije, maštaju igrači jer trener Rangnick smiruje situaciju i daje Unitedu ulogu izrazitog favorita.

Svojim 71. pogotkom u Ligi prvaka i ukupno 73. u europskim natjecanjima Raul je načeo mrežu Intera u uzvratu, a asistencijom za drugi pogodak pomogao je ukloniti sve dvojbe oko plasmana u polufinale. Raspoložen nakon četvrtfinala izjavio je: "Sretni smo što ćemo biti dijelom dva velika polufinalna para. Bilo je važno pobijediti Inter i sada nakon tog velikog dostignuća maštamo i o finalu."

Poslao je bivši kapetan Real Madrida i upozorenje ostalim protivnicima, pogotovo Unitedu kojem poručuje da će biti pun svježine za polufinalne oglede. "Uvijek naporno treniram i svaki dan na treningu dajem svoj maksimum, baš kao i na utakmicama. Ova igra mi još uvijek predstavlja zabavu, a kad tako više ne bude, prestat ću se baviti nogometom."

Zadovoljan raspletom uzvrata bio je i trener kluba iz Gelsenkirchena Ralf Rangnick. "Momčad je morala pružiti dvije sjajne izvedbe da eliminira Inter. Znamo da smo to i uspjeli kad vidimo da smo aktualnim europskim prvacima dopustili da stvore samo dvije šanse. Svaki igrač je da sve od sebe i to je ključ našeg uspjeha", izjavio je njemački strateg za tamošnje medije.

Dotaknuo se Rangnick u svojim razmišljanjima i Manchester Uniteda, ali samo toliko da engleskom klubu dodijeli ulogu favorita u tim dvobojima: "Moji igrači imaju pravo biti iznimno ponosno na ono što su učinili, ali u susrete s Unitedom ulazimo kao čisti autsajderi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.04.2011. u 09:59
    Sta je je, Inter je prosle osvojio sve, sad nek se i drugi malo raduju haha
    Obrisan korisnik
  • johnny00814.04.2011. u 22:09
    raul legendo =) mozda da te nisu otkantali iz reala nebi sad bili 8 bodova iza barce...idioti, nevjerujem kak su ga se mogli rijesiti...ko da sad roma otkanta tottija ili manu giggsa i scholesa, seljaci
    johnny008
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 15:18
    bilo bi fora da schalke uđe u finale
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 11:41
    Po kojoj je to logici Schalke "osvetia" Bayern? Ne virujen da su se igrači Schalkea vodili takvim metodama protiv Intera.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 11:19
    prvo giggs,sljedeći dan raul,,svaka čast momci.sretno schalkeu,neka ove godine bude LP zanimljivija
    Obrisan korisnik