Nogomet

Leonardo: "Problem nagomilanog umora"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 14.04.2011.
Leonardo: "Problem nagomilanog umora"
Foto: EPA

Aktualni europski prvak Inter završio je svoj ovogodišnji put u Ligi prvaka, a njihov trener je kao jedan od razloga ispadanja naveo i umor koji se počeo pojavljivati u momčadi. No, svjestan je da u uzvratu nisu imali pravu priliku za iznenađenje i da se Schalke zasluženo plasirao među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.

"Zaista sam vjerovao da možemo nešto učiniti jer smo u prvom poluvremenu imali inicijativu i kontroli nad utakmicom, ali nismo stvorili prilike za pogodak", izjavio je Leonardo nakon dvoboja, a dodao je da je sanjao o povratku koji je po njegovim riječima bio moguć da su zabili na samom početku. "Zasigurno smo mogli bolje reagirati u nekim situacijama. Kod većine golova koje smo primili, pogotovo na San Siru, imali smo postavljenu obranu i nisu nas iznenadili kontrama."

Leonardo je na poluvremenu probao osvježiti momčad uvođenjem Pandeva umjesto Stankovića, dok je Cambiasso cijeli susret odgledao s klupe. Trener Intera objasnio je takav potez: "U tom trenutku smo trebali pritisnuti domaćine i zato sam se odlučio za uvođenje napadača, a ne veznog igrača. Htio sam zadržati u igri Zanettija i Mottu jer više odgovaraju takvoj igri". Izjavio je i da nije nezadovoljan izvedbom Sneijdera jer zna da je u takvoj situaciji svima bilo još teže igrati te da su Nizozemca posebno dobro čuvali.

"Ovakav rezultat nije uzrokovala samo jedna stvar, već je bilo više čimbenika koji su utjecali na to. Razočaran sam, ali mislim da je u proteklim mjesecima momčad potrošila mnogo energije, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Ligi prvaka. Sad se moramo suočiti s tim problemom nagomilanog umora", završio je strateg kluba iz Milana.

Svoje viđenje dvoboja i cjelokupne situacije ponudio je i kapetan Javier Zanetti: "Znali smo da će biti teško okrenuti rezultat i sad plaćamo za svoje pogreške. Činjenica je i da je Raulov pogodak plod naše greške jer smo u tom trenutku kontrolirali dvoboj". Dodao je iskusni Argentinac da unatoč svemu još uvijek vjeruju u domaći naslov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 15:37
    ili tvojeg neznanja?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.04.2011. u 10:17
    umor? ciji umor? tvoje glave?
    Obrisan korisnik