Tenis

Škugor zaustavljen u Barceloni

Ivor Krapac • nedjelja, 17.04.2011.
Škugor zaustavljen u Barceloni
Foto: Tanja Vučić

Franko Škugor doživio je poraz na prvoj prepreci kvalifikacija ATP turnira iz serije 500 u Barceloni. 23-godišnji Šibenčanin se, tako, neće pridružiti Ivanu Dodigu, koji je jedini hrvatski predstavnik u glavnom ždrijebu...

Ivan Dodig će jedini od hrvatskih tenisača tražiti nove pobjede i bodove u Barceloni, na jedinom ATP turniru koji se igra sljedećeg tjedna. Mogao mu se priključiti i Franko Škugor, no 23-godišnji Šibenčanin nije prošao prvo kolo kvalifikacija - na startu ga je sa 7:6(5) i 7:5 zaustavio 27-godišnji petopostavljeni Čeh Jan Hajek, 102. na svijetu.

Dodig još ne zna svojeg suparnika u prvom kolu, dočekat će igrača iz kvalifikacija, a prođe li tu prepreku, u drugom kolu srest će se s trećim nositeljem Robinom Söderlingom, koji je slobodan na startu turnira.

Ivan je nedavno jako namučio Söderlinga u drugom kolu Miamija, u kojem je imao break prednosti i šansu za dvostruki break u trećem setu, pa na kraju ipak pao s 3:6, 6:2 i 6:4. Sretnu li se ponovno, iskušat će Šveđanina i u njegovom prvom ovogodišnjem meču na zemlji, podlozi na kojoj se istaknuo s dva finala Roland Garrosa u protekle dvije sezone.

ATP Barcelona, 16.4.2011., kvalifikacije, prvo kolo: Hajek (Češka, 5) - Škugor (Hrvatska) 7:6(5), 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!