Košarka

Olympiakos protiv PAO-a potvrdio "jedinicu"

Ante Zovko • nedjelja, 17.04.2011.
Olympiakos protiv PAO-a potvrdio "jedinicu"
Foto: Bernard Jurišić

Olympiakos je potvrdio broj jedan pred doigravanje grčkog košarkaškog prvenstva dobivši i drugi put ove sezone Panathinaikos. U doigravanje će i Dalibor Bagarić s Maroussijem, ali Zoranu Vrkiću u Peristeriju morat će se u posljednjem kolu štošta poklopiti.

Pretposljednje kolo grčkog prvenstva donijelo je drugi najveći ogled tamnošnje košarke - derbi između Olymoiakosa i Panathinaikosa. Kao i u Ateni, slavio je vodeći Olympiakos sa 87:83, ali je u Pireju bilo mnogo dramatičnije.

Mogao je Dimitris Diamantidis nanijeti prvi poraz domaćinu kad je u posljednjem napadu PAO-a položio uz prekršaj, ali je promašio slobodno bacanje i sa 76:76 utakmica je otišla u produžetak. Ondje se bolje snašao Olympiakos i u doigravanje će s broja jedan.

Halperin je bio prvo ime susreta (25 poena). Teodosić je imao 12 poena, pet skokova i četiri asistencije, a Bouroussis 12 poena i osam skokova. Diamantidis je svojih 40 minuta zaključio sa 21 poenom, sedam skokova i sedam asistencija. Batiste je imao 16 poena i osam skokova, a Perperoglou 15 poena i osam skokova.

Maroussi Dalibora Bagarića pobjedom protiv pretposljednjeg AEK-a 78:69 zasjeo je na petu poziciju, a najviše mogu do četvrte iako ne ovise sami o sebi. Hrvatski centar pružio je još jednu sjajnu partiju s 14 poena, devet skokova i tri blokade. Najbolji strijelac Maroussija bio je Gagalaoudis s 20 poena.

Zoran Vrkić mogao bi vidjeti doigravanje u dresu Peristerija, ali samo ako njegov klub u posljednjem kolu dobije Maroussi uz poraz osme Kavale. Peristeri je sam sebi zakomplicirao situaciju izgubivši od davljenika Illisiakosa 75:52. Naš je igrač za 30 minuta postigao devet poena, dva skoka i dvije asistencije.

Grčka A-1 liga, 25. kolo:
Panionios – Aris 89:80
Maroussi – AEK 78:69
Ikaros – Iraklis 73:68
Panellinios – Kavala 81:84
PAOK – Kolossos 66:56
Ilissiakos – Peristeri 75:52
Olympiakos - Panathinaikos 87:83*

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!