Košarka

Barać bolji od Banića, kiks Tomićevih

Borna Rupnik • ponedjeljak, 18.04.2011.
Barać bolji od Banića, kiks Tomićevih

U 30. kolu španjolskog prvenstva Real je poražen usprkos dobrom nastupu Ante Tomića, kiks je iskoristila Barcelona, a Stanko Barać je u izravnom obračunu s Markom Banićem upisao vrlo vrijednu pobjedu...

Nakon poraza u međusobnom dvoboju s Real Madridom, košarkaši Barcelone opet imaju pobjedu prednosti na vrhu poretka španjolskog prvenstva. Ante Tomić i suigrači tijesno su poraženi kod Zaragoze 86:84, uz 13 koševa i sedam skokova našeg reprezentativca. Učinkovitiji su kod Kraljevskog kluba bili tek Suarez i Reyes s 14, dok su domaćine s 15 predvodili Quinteros i Miso.

Katalonci su na svom parketu lakoćom preskočili Valladolid, koji se bori za posljednje mjesto u doigravanju i trenutačno drži devetu poziciju, s pobjedom zaostatka za Fuenlabradom, Gran Canarijom i Unicajom. U slavlju Barcelone 77:53 u strijelce su se upisali baš svi igrači Xaviera Pascuala, a najbolji je bio Lorbek sa 16 koševa.

Trećeplasirana Valencia svladala je Menorcu u gostima uz 22 koša De Cola, dok je Caja Laboral napravila vjerojatno i ključan korak u osvajanju četvrtog mjesta, nadjačavši u izravnom obračunu petoplasirani Bilbao. Stanko Barać je u pobjedu 89:75 ugradio 13 koševa, osam skokova i tri asistencije, dok je Marko Banić za poražene ubacio deset poena uz dvije uhvaćene lopte.

I Unicaja je bila uspješan domaćin, protiv Stojićevog Alicantea, pri čemu je naš igrač s Doellmanom i Hasbrouckom podijelio titulu prvog strijelca svoje momčadi s 15 ubačaja. Za Unicaju je Fitch ubacio 22.

U utakmici čvrstih obrana Fuenlabrada je za jedan koš bila bolja od Manrese, a Davor Kus dao je doprinos od šest koševa, dva skoka i tri asistencije.

Na dnu poretka su se smjestili Manresa, Alicante, Granada i Menorca, svatko s pobjedom viška nad prvim pratiteljem.

ACB, 30. kolo:
Menorca - Valencia 65:74
Fuenlabrada - Manresa 55:54
Caja Laboral - Bilbao Basket 89:75
Zaragoza - Real Madrid 86:84
Barcelona - Valladolid 77:53
Granada - Joventut 94:65
Gran Canaria - Lagun Aro 79:74
Unicaja - Alicante 90:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!