Košarka

Hezonja na Jordan Brand Classicu

Sportnet • ponedjeljak, 18.04.2011.
Hezonja na Jordan Brand Classicu

Mladi košarkaš KK Zagreb Croatia osiguranja Mario Hezonja (1995. godište) uspješno je nastupio na utakmici najboljih mladih košarkaša svijeta na jubilarnom 10. Jordan Brand Classic kampu održanom od 13. do 16. travnja u Charlotti, SAD. Na turniru je sudjelovalo 40–ak najboljih košarkaša iz SAD-a, Europe i ostatka svijeta, a mladi Hezonja svoje je mjesto na njemu izborio izvrsnim igrama na Jordan Brand Classic kampu u Londonu, na kojemu je selektiran zajedno s preostalih 9 europskih igrača.

Tijekom četverodnevnog kampa igrači su pod paskom američkih trenera u Charlotti imali niz treninga i testiranja, a u konačnici su odigrali i utakmicu u dvorani NBA momčadi Charlotte Bob Cats-a koja prima 18.000 gledatelja.

Hezonja je i ovaj put pokazao svoj raskošni talent i košarkaško umijeće, te iako je njegova momčad u utakmici internacionalnih igrača izgubila 63:70, Mario je bio jedan od najzapaženijih igrača susreta s učinkom od 15 koševa (treći strijelac utakmice), od čega dvije trice, pet skokova i četiri asistencije u 37 minuta igre. Osim toga, njegovo spektakularno zakucavanje u NBA stilu preko visokog centra proglašeno je najljepšim potezom utakmice.

"Sigurno je ogromno iskustvo sudjelovati na ovakvom kampu i igrati sa najboljim igračima svijeta iz moje generacije. Želio bih pohvaliti organizaciju i ljude iz NIKE-a i Jordan branda, koji su mi omogućili odlazak u London i sada u Charlotte", izjavio je Mario Hezonja po završetku kampa. Njegov smisao za igru i talent zapazili su brojni NBA skauti, te mnogobrojni posjetitelji utakmice. Svi igrači nakon utakmice imali su priliku razgovarati i fotografirati se s velikim Michaelom Jordanom, koji je kao vlasnik Charlotte Bobcatsa bio i jedan od domaćina turnira. U 10 godina postojanja, na Jordan Brand Classic kampu nastupilo je niz poznatih NBA i All Stars igrača, između ostalog James Lebron, Kevin Durant, Amare Stoudemire,Carmelo Anthony, jedan od najbližih prijatelja košarkaša Cedevite Drapera, Dwigth Howard, Chris Paul te mnogi drugi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.04.2011. u 22:15
    Tekst prepun tipfelera. To se sportnetu ne bi smijelo događati...
    Obrisan korisnik