Nogomet

Video: Jelavić strijelac u golijadi Rangersa

Mario Glasnović • srijeda, 20.04.2011.
Video: Jelavić strijelac u golijadi Rangersa
Foto: Kristijan Komarica

U zaostaloj utakmici škotskog Premiershipa Glasgow Rangersi upisali su visoku pobjedu u gostima kod Dundee Uniteda. Nikica Jelavić nastavio je sa sjajnom formom i upisao se u strijelce u 71. minuti. Osim postignutog pogotka hrvatski reprezentativac izborio je i penal kod drugog pogotka Rangersa.

Nikica Jelavić i u ovome kolu uspio je razveseliti navijače Rangersa. U visokoj pobjedi Rangersa od 4:0, Jelavić je postigao treći pogodak za svoju momčad. Gosti su poveli u 23. minuti nakon što je jedanaesterac realizirao Whittaker. Najstrožu kaznu skrivio je potencijalni hrvatski reprezentativac Mihael Kovačević koji je nakon toga isključen.

U 60. minuti Jelavić je izborio jedanaesterac iz kojeg je još jednom pogodio Steven Whittaker. Zbog starta na Jelaviću isključen je još jedan domaći igrač, Sean Dillon. Dvanaest minuta kasnije Jelavić je dobru igru okrunio pogotkom, 12. u škotskoj ligi. Konačan rezultat postavio je Lafferty u 82. minuti utakmice. Jelavić je izašao dvije minute prije četvrtog pogotka.

Pobjedom u gostima kod Dundee Uniteda, Glasgow Rangersi su povećali svoju prednost nad drugoplasiranim Celticom na četiri boda, iako Celtic ima dvije utakmice manje.

Škotska Premier liga, 15. kolo:
Dundee United - Glasgow Rangers 0:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2011. u 10:54
    Koj car još će do kraja sezone biti i naj strijelac :D
    Obrisan korisnik