Tenis

Almagro teško, Davidenko još može

Ivor Krapac • srijeda, 20.04.2011.
Almagro teško, Davidenko još može
Foto: EPA

U očekivanju prvog nastupa Rafaela Nadala, kojeg u srijedu u drugom kolu čeka Daniel Gimeno-Traver, španjolski ljubitelji tenisa u utorak su već dobili jednog predstavnika u osmini finala ATP turnira iz serije 500 u Barceloni. Bit će to osmi nositelj Nicolas Almagro, koji je dosta teško izašao na kraj sa sunarodnjakom Pablom Andujarom, nedavnim neočekivanim pobjednikom Casablance...

Uspješna serija Pabla Andujara zaustavljena je na šest dobivenih mečeva. Nakon što je početkom mjeseca osvojio Casablancu, a potom prošao i prvo kolo ovog turnira, Andujara je u španjolskom ogledu sa 7:5 i 7:6(1) zaustavio Nicolas Almagro, koji je time došao korak do proboja među prvih deset na ATP ljestvici. Almagro nikad nije bio bolji od 11. mjesta, na kojem se nalazi i ovog tjedna, a za novi renking karijere trebat će mu pobjeda nad jačim iz ogleda Edouarda Roger-Vasselina i Nikolaja Davidenka.

Ferrero se vratio, Murray otkazao

Juan Carlos Ferrero, bivši pobjednik (2001.) i dvostruki finalist (2000., '05.) ovog turnira, uspješno se vratio na teren nakon što je pauzirao zbog dvije operacije, desnog ručnog zgloba i lijevog koljena, zbog kojih nije igrao od prošlogodišnjeg US Opena. 31-godišnji Španjolac je u prvom kolu sa 6:4 i 6:2 svladao Xaviera Malissea, a idući suparnik bit će mu Nijemac Mischa Zverev, lucky loser, koji je u ždrijeb ušao nakon odustajanja Andyja Murraya.

Svjetski broj četiri je u Barceloni trebao biti drugi nositelj, no morao je otkazati nastup zbog ozljede lakta koja ga je pratila uoči prošlotjednog susreta s Rafaelom Nadalom u polufinalu Monte Carla i tijekom tog meča.

Davidenko je do tog dvoboja došao sa startnih 6:4 i 7:6(6) protiv desetog nositelja, Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, čime je prekinuo negativnu mini-seriju od tri poraza, započetu u drugom kolu Indian Wellsa. U Kaliforniji ga je zaustavio Stanislas Wawrinka, dok je u Miamiju (Kevin Anderson) i prošlog tjedna u Monte Carlu (Robin Haase) gubio na startu.

U utorak su se u drugo kolo probila dvojica nositelja, Richard Gasquet (9.) i Milos Raonic (15.), a teže je bilo Gasquetu. Francuz je s 2:6, 7:6(2) i 6:4 nadjačao Juana Ignacija Chelu, dok je Kanađaninu crnogorskih korijena trebalo samo sat i 13 minuta protiv Radeka Štepaneka, uz prolaz sa 6:4 i 6:2.

Uz Almagra, u osmini finala je već i sedmi nositelj Gael Monfils. Francuz je s 3:6, 7:6(3) i 6:2 eliminirao Robina Haasea, a među posljednjih 16 dočekat će jačeg iz dvoboja Gasqueta i Slovenca Blaža Kavčiča.

Ivan Dodig doživio je poraz u prvom kolu parova, u kojima je nastupio s Brazilcem Thomazom Belluccijem. Od hrvatsko-brazilskog dvojca su sa 6:4 i 6:2 bolji bili Urugvajac Pablo Cuevas i Čeh Lukaš Dlouhy.

Ivan se, tako, može u potpunosti okrenuti singlu, drugom kolu protiv Robina Söderlinga, s kojim će se u srijedu sresti u posljednjem meču dana na središnjem terenu. Na redu su kao četvrti u poslijepodnevnom dijelu programa, koji počinje u 13:30 sati.

ATP Barcelona, 19.4.2011., prvo kolo: Gimeno-Traver (Španjolska) - Starace (Italija) 4:6, 6:1, 2:0, predaja Staracea, Gasquet (Francuska, 9) - Chela (Argentina) 2:6, 7:6(2), 6:4, Dodig (Hrvatska) - Millot (Francuska, Q) 6:2, 6:3, Greul (Njemačka, Q) - Kendrick (SAD) 6:4, 6:4, Raonic (Kanada, 15) - R. Štepanek (Češka) 6:4, 6:2, F. Lopez (Španjolska) - Kukuškin (Kazahstan) 6:2, 6:7(7), 6:4, Nishikori (Japan) - Riba (Španjolska) 6:2, predaja Ribe, Berlocq (Argentina) - J. Nieminen (Finska, Q) 6:4, 4:6, 6:2, Davidenko (Rusija) - Dolgopolov (Ukrajina, 10) 6:4, 7:6(6), Ferrero (Španjolska) - Malisse (Belgija) 6:4, 6:2.

Drugo kolo: Monfils (Francuska, 7) - Haase (Nizozemska) 3:6, 7:6(3), 6:2, Almagro (Španjolska, 8) - Andujar (Španjolska) 7:5, 7:6(1).

Parovi, prvo kolo: Čermak/A. Ram (Češka/Izrael) - Golubev/Istomin (Kazahstan/Uzbekistan) 1:6, 6:4, 10:6, Butorac/Rojer (SAD/Nizozemski Antili) - M. Granollers/F. Lopez (Španjolska) 7:6(6), 6:4, Anderson/Aspelin (JAR/Švedska) - Bracciali/Marrero (Italija/Španjolska) 7:6(4), 7:5, Cuevas/Dlouhy (Urugvaj/Češka) - Bellucci/Dodig (Brazil/Hrvatska) 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!