Tenis

Čilić se vraća u Umag

Sportnet • petak, 22.04.2011.
Čilić se vraća u Umag
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski ljubitelji tenisa imat će razloga uživati u ovogodišnjem, 22. izdanju Studena Croatia Opena u Umagu. Na najstarijem hrvatskom ATP turniru, koji je ove godine na rasporedu od 25. do 31. srpnja, zaigrat će vodeći hrvatski trojac, Marin Čilić, Ivan Ljubičić i Ivan Dodig. Čiliću će to biti povratak u Umag, posljednji put igrao je još 2007., dok će Ljubo i Dodig nastupiti petu godinu u nizu, Dodig treći puta u glavnom ždrijebu...

Marin Čilić, trenutno 21. tenisač svijeta, upravo je u Umagu prije šest godina prvi put nastupio na ATP turniru, kao 17-godišnjak, kada ga je u prvom kolu nadjačao Kristof Vliegen. Zbog tog prvog nastupa, Croatia Open ima posebno mjesto u njegovom srcu, a ove godine nadat će se prolasku dalje od osmine finala, do koje je dolazio dvaput (2006., '07.). "Igrati na domaćem terenu uvijek je najveći izazov i najjači motiv. Osobito u Umagu, koji je zasluženo stekao status jednog od najatraktivnijih turnira na zemlji. Veselim se mečevima pred umaškom publikom i vjerujem u dobar rezultat", ističe Čilić.

U Umag 12. put stiže Ivan Ljubičić, koji je i na prošlotjednom ATP Masters 1000 turniru u Monte Carlu dolaskom do četvrtfinala pokazao da u njegovim udarcima još uvijek itekako ima snage. "Ovo će mi biti 12. nastup u Umagu. Odlično se osjećam, prvi dio sezone odigrao sam dobro, nema razloga da ovu razinu forme ne zadržim, možda i pojačam do kraja srpnja. Bilo bi sjajno osvojiti turnir pred domaćom publikom!", kaže Ljubičić, koji je na najstarijem hrvatskom ATP turniru najdalje bio još 1999. godine, kada ga je u polufinalu pobijedio Magnus Norman, a četiri puta dolazio je do četvrtfinala.

Ivan Dodig, trenutno treći hrvatski tenisač i 56. na svijetu, u velikom je naletu. Pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa u veljači, Dodig je u četvrtak u Barceloni nadjačao Kanađanina Milosa Raonica i plasirao se u četvrtfinale tamošnjeg ATP turnira iz serije 500, a u Umagu će treću godinu u nizu zaigrati u glavnom ždrijebu. Lani ga je u osmini finala, nakon sjajnog meča, zaustavio Ljubičić, a ove godine Dodig vjeruje da bi mogao doći daleko. "Pred domaćom publikom sve je moguće. U Umagu se svake godine odlično osjećam, kao i ostali igrači, jer je to turnir na kojem vlada jedinstvena atmosfera", rekao je.

Direktor turnira Vanja Božičković najavljuje da će ATP Studena Croatia Open ove godine biti podignut na još višu razinu. "Ulažemo velike napore da se Umag potvrdi kao nezaobilazno mjesto na karti svjetskog tenisa. Imamo idealnu lokaciju, odlične objekte i snažnu potporu sponzora i lokalne zajednice. Sve to, uz entuzijazam i profesionalizam u organizaciji, jamči da će Umag potvrditi i ojačati svoj ugled jednog od najpopularnijih turnira u ATP World Tour 250 seriji", naglasio je Božičković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!