Nogomet

McGregor: "Jelavić može odlučiti prvenstvo"

Ante Zovko • petak, 22.04.2011.
McGregor: "Jelavić može odlučiti prvenstvo"
Foto: Davor Sajko

Branič St. Mirrena nahvalio je hrvatskog reprezentativca Nikicu Jelavića za kojeg kaže da je najbolji igrač protiv kojeg je imao priliku igrati.

Kao i mnogo puta do sada, o naslovu škotskog prvaka odlučit Old Firm. Glavna uzdanica Rangersa sigurno će biti Nikica Jelavić, strijelac 10 pogodaka u posljednjih 12 utakmica. Jedan od njih dao je za pobjedu protiv St. Mirrena čiji branič ima vrlo visoko mišljenje o hrvatskom napadaču.

"Jelavić je najbolji igrač protiv kojeg sam igrao ove sezone, bez sumnje. Prije nego što sam igrao protiv njega, dosta bih razmišljao dok bih odabrao tko je najbolji u Premier ligi", kaže 25-godišnji Darren McGregor.

"Ako Rangersi osvoje prvenstvo, Jelavić će biti ključni čovjek. On može biti čovjek odluke. Pokazao je to u nekoliko prošlih tjedana."

McGregor je imao prilike igrati i protiv napadačkog dvojca Celtica, Garyja Hoopera i Anthonyja Stokesa, ali mu je naš igrač ostavio jači dojam.

"Protiv Jelavića je bilo mnogo teže igrati. Jako je inteligentan kad je riječ o kretanju. Voli proći ispred čuvara, a jako je brz. Ako mu se previše približite, može vas okrenuti. Ima solidno ubrzanje, a fizički je snažan."

"Na drugim dijelovima terena bilo je teško igrati protiv Eremenka i Izaguirrea. Ali jedan na jedan, Jelavić je sveukupno najbolji napadač s kojim sam se susreo. Ako mu pružite pola šanse, on će je iskoristiti."

McGregor se upustio u prognozu tko će osvojiti škotsku Premier ligu. Jasno je da će odluka o tome pasti u vječnom derbiju, ali mladi branič uvjeren je kako će se najveća bitka voditi u napadačkim redovima.

"Mislim da bi prvenstvo moglo biti odlučeno prema tome tko će imati najboljeg strijelca. Ili Jelavić kod Rangersa ili Stokes ili Hooper kod Celtica - tu će se odlučivati prvenstvo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • free2le22.04.2011. u 17:57
    ko bi reka da će oni igrač šta je zbog neigranja doslovno pretuka trenera napravit ovakvu karijeru
    free2le
  • markoli22.04.2011. u 16:45
    jelavić je igračina.. ali ne može sam igrati.. s druge strane stokes i hooper igraju fantastično kad su zajedno u napadu.. makar postoji mogućnost da umjesto stokesa počne samaras jer je fizički snažniji.. mon the hoops
    markoli
  • Obrisan korisnik22.04.2011. u 15:34
    dadnete????...
    Obrisan korisnik