Nogomet

Lucescu: "Eduardo jedan od najboljih"

Borna Rupnik • nedjelja, 24.04.2011.
Lucescu: "Eduardo jedan od najboljih"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva donio je u subotu pobjedu svom Šahtaru protiv Metalista. Mircea Lucescu, trener narančasto-crnog sastava, osvrnuo se na njegov učinak te na mogućnost ranog osiguravanja naslova prvaka...

Šahtar Darija Srne i Eduarda da Silve došao je nadomak osvajanja naslova prvaka Ukrajine pobjedom nad Metalistom. Srna je bio asistent za prvi gol, a Eduardo strijelac drugog, tri minute prije kraja susreta.

Trener Mircea Lucescu prisjetio se poslije utakmice upute koju je svojim igračima dao prije prošle utakmice: "Rekao sam da ne dopuštam igračima da kompliciraju u vlastitom šesnaestercu. Protiv Metalista se Eduardu dogodila ista stvar. Morao je ispucati loptu u smjeru koji je nadzirao. Nije to učinio i mogli smo primiti pogodak".

"Međutim, Eduardu mogu oprostiti tu pogrešku jer je bio jedan od najboljih na terenu protiv Metalista. Odradio je dobar posao - zabio je gol, iznudio je i jedanaesterac koji nam nije suđen. Ne postavljam pitanja oko njegovog nastupa, mogu reći da ću zažmiriti na njegovu pogrešku", izjavio je Mircea Lucescu.

Šahtar naslov prvaka može osigurati već u sljedećem kolu, i to protiv najvećeg rivala Dynama, na gostujućem terenu. Ali Lucescu ističe da nema govora o opuštanju.

"Nipošto neću odmarati prvotimce. Moramo poštovati ovo natjecanje i odigrati maksimalno do kraja. Ništa još nije gotovo, igramo još i u Kupu, i želimo pobijediti u svakoj utakmici. Jednom sam poslao pričuvnu momčad na teren i požalio. Osim toga, porazi bi narušili našu i moju statistiku. Ne smijemo si priuštiti takve eksperimente", zaključio je trener Šahtara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.04.2011. u 20:12
    Kakva demagogija,pa Eduardo nijednu jaču utakmicu nije zaigrao u prvih 11 Šahtara!! Pošteno kazano Eduardo već 3 godine,od one teške povrede,nije ni 70% Eduarda do tada!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.04.2011. u 16:16
    "Eduardu mogu oprostiti tu pogrešku jer je bio jedan od najboljih na terenu protiv Metalista". znaci, na utakmici, ne inace. to sto nasi novinari bombasticne naslove stavljaju, to je nesto drugo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.04.2011. u 15:42
    lucescu, da ti nije možda redknapp nešto u rodu??? XD
    Obrisan korisnik
  • johnny00824.04.2011. u 14:16
    haha,istina markovic
    johnny008
  • Obrisan korisnik24.04.2011. u 14:06
    ja sam steko dojam u ovih nekoliko godina koliko pratim nogomet da oni najbolji igraju u prvih 11,,pa mi tu nekak nekaj ne štima
    Obrisan korisnik