Košarka

Banić najbolji u porazu od Kusa

Borna Rupnik • utorak, 26.04.2011.
Banić najbolji u porazu od Kusa
Foto: Kristijan Komarica

U posljednjim utakmicama 31. kola ACB lige momčad Davora Kusa pobijedila je onu Marka Banića, dok je Mario Stojić sa svojim Alicanteom morao priznati poraz. Barcelona je uz dosta truda sačuvala pobjedu prednosti na vrhu...

Uz okršaj Ante Tomića i Stanka Baraća, u ovom kolu španjolskog košarkaškog prvenstva snage su na parketu odmjerili i Marko Banić te Davor Kus.

Fuenlabrada je naposljetku odnijela bodove iz Baskije, pri čemu je Banić sa 16 koševa i tri skoka bio najbolji pojedinac svoje momčadi, dok je Kus za pobjednike ubacio pet koševa uz jedan skok i tri asistencije. Bilbao nije imao rješenja za Lea Mainoldija, strijelca 25 koševa za Fuenlabradu.

Barcelona je do 25. pobjede stigla sa 68:65 na gostovanju u Badaloni. Bivši igrač Cibone Alan Anderson predvodio je Katalonce s 18 ubačaja, Juan Carlos Navarro dodao je 17 uz nekoliko ključnih trica u završnici, a za domaćine je Will McDonald postigao 16.

Gran Canaria je u neizvjesnoj borbi za mjesta u doigravanju morala preskočiti i Alicante Marija Stojića. U svom je naumu uspjela na krilima Michela Bramosa (17 koševa), a Stojić je utakmicu zaključio s devet poena (šut iz igre 3/12) te tri uhvaćene lopte.

ACB, 31. kolo:
Alicante - Gran Canaria 66:75
Joventut - Barcelona 65:68
Bilbao Basket - Fuenlabrada 75:84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!