Nogomet

Miše: "Koga se igrači Hajduka boje?"

S Poljuda:Bernard Jurišić • subota, 30.04.2011.
Miše: "Koga se igrači Hajduka boje?"
Foto: Bruno Karadža

Cibalia se priključila vlaku koji odnosi bodove s Poljuda ovog proljeća, nadigravši i pobijedivši sterilne i bezidejne "bile". Ante Miše nakon pobjede u Koprivnici vraćen je u realnost, a Stanko Mršić želi prigodu u većem klubu...

"Čestitam Cibaliji na pobjedi, u prvom su poluvremenu odigrali dobru utakmicu i bili su bolji u pas igri, bolje su stajali na terenu od nas. Mi smo imali puno problema, nije mi jasno zašto se igrači Hajduka boje. To su igrači Hajduka, a ne nekog nižerazrednog kluba. Naša se obrana na Poljudu povlači vratar u jaja. Napadački u drugom poluvremenu je bilo loše, svi su stajali u istoj liniji, protok lopte jako loš. Imali smo nekakvu inicijativu, ali nije to bilo dovoljno dobro da utakmicu barem ne izgubimo. Cibalia se znalački branila, povukli su se i zgusnuli i održali prednost. To su navike od prije, Hajduku predstoji puno, puno posla da se ovo ispravi. Cibalia je izgledala puno bolje od nas. Hajdukov igrač ne smije imati problema sa samopouzdanjem na svom stadionu", bilo je uvodno izlaganje Ante Miše nakon poraza.

"Pravo navijača je da viču što hoće, a na igračima je da ih natjeraju da promijene mišljenje. S tim se pritiskom moraju nositi, jer ako se ne mogu nositi onda ne zaslužuju biti tu."

Vezane vijesti

"Razočaran sam, prije početka je bio dogovor da prvih 20 minuta pokušamo na agresivnost, trku i borbenost doći do pozitivnog rezultata. Ali ta greška nakon našeg pogotka mi je nevjerojatna, da igrač brani protivnika s vanjske, umjesto s unutarnje strane."

Miše smatra da su korijeni današnje loše predstave u radu njegovih prethodnika, ali i lošem odnosu njegovih igrača prema Hajdukovom dresu.

"Nitko nema čarobni štapić da preko noći okrene momčad da igra i taktički i tehnički i trkački dobro i atraktivno. Ovo su igrači Hajduka i toga moraju biti svjesni, tako se moraju i ponašati. Danas nisu bili na razini Hajduka i zato smo izgubili. Malo je vremena, ali potreban je ogroman zaokret. Ovo su isti igrači koji su ušli u Europsku ligu, ali oni moraju živjeti za Hajduk, moraju eksplodirati kad dođe utakmica, a ne se skrivati. Slažem se da smo igrački slabiji odlaskom Ibričića i Strinića, ali ovo što imam to je za mene najbolje i s tim moram doći do kraja sezone, popraviti njihov odnos prema igri, klubu, utakmici, medijima, prema svemu."

Na klupi Miše nije imao ni jednog napadača, Sačera i Ahmada Sharbinija izostavio je s popisa igrača na koje računa za Cibaliju, a na pitanje što je Hajdukova realnosti, Koprivnica ili Cibalia, Miše je rekao:

"Hajduk nije briljirao ni u Koprivnici, ali su pokazali muškost i želju za pobjedom. Danas nisu."

Trener Cibalije Stanko Mršić proslavio je svoju prvu pobjedu na Poljudu:

"Sretni smo zbog pobjede, ovo je nagrada našim igračima. Cijelu sezonu smo bili treći, izgubili smo kup zahvaljujući sucima i ovo nam je nagrada. Mislim da smo oduševili splitsku publiku u prvih 45 minuta, u drugom smo se malo više branili, što je i logično, čuvali smo rezultat. Nikad nisam pobijedio u Splitu i zato sam dodatno sretan. Smogli smo snage i kvalitete dobro odigrati i zasluženo smo pobijedili."

Mršić je trijumf svoje momčadi iskoristio da još jednom ukaže na podatak da je trener s najviše vođenih utakmica u HNL-u, a nikad nije dobio prigodu o ni jednom od dva naša najveća kluba.

"Stalno dolazim u prosječne ekipe, teško je raditi u malom klubu jer ima puno i financijskih, a i drugih stvari koje se događaju. Stalno se nadam da ću dobiti prigodu i u nekom većem klubu, tome se i dalje nadam. Stalno računam da će mi moj rad pružiti prigodu u Hajduku ili Dinamu, mogu se i dalje samo nadati."

Na Halilhodžićevo mjesto u Dinamu Mršić trenutno baš i ne može računati, ali možda će Hajduk već za mjesec dana tražiti novog trenera. "Hajduk će u narednoj sezoni naći igrače koji će zadovoljavati njegovu reputaciju i sigurno će biti bolji. Za nešto više treba i novca i drugih stvari. Hajduk ima dobru školu, i ovi su igrači školovani i kvalitetni, a zašto ne igraju dobro teško mi je reći."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.05.2011. u 00:21
    Najlakse za Kvalitetu Meni nije jasno zasto te vucibatine nisu fizicki spremne, tu vec netreba kvaliteta nego jedan pravi Spar
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2011. u 09:52
    Nije stvar psihe, ne boje se igrači nikoga.. Stvar je zapravo vrlo jednostavna... u igri je dobri stari nedostatak kvalitete. Dok to konačno shvatite - možda krenete naprijed. Zar vam 6 godina nije bilo dovoljno da shvatite da se iz govna ne radi pita?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2011. u 09:29
    Oni koji su zaduženi za trenera su i doveli Hajduk tu gdje se nalazi već duže vrijeme. Da je profesionalne časti, oni koji dovedu trenera, pa ga nakon par mjeseci smjene, bi u načelu morali i sami snositi konzekvence. A naši svako malo dovode novog trenera, i nitko ne postavlja pitanje njihove... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2011. u 09:18
    1. Možda si u pravu, možda je Mršić zanovijetalo, ali zaboravljaš da je Mourinho najveće zanovijetalo na svijetu. A Miše kao nije zanovijetalo? Kad gubi onda su krivi njegovi prethodnici ili igrači nemaju srca. A sjećate li se njegovih konferencija za novinare dok je bio Mr. 100%? Moj point je, da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2011. u 08:35
    sramota velika. ma neću više gubit živce na ove igrače
    Obrisan korisnik