Nogomet

U HNL-u i dalje dramatično

Piše:Ivana Strahija • nedjelja, 01.05.2011.
U HNL-u i dalje dramatično
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U 27. kolu najbolje hrvatske nogometne lige bilo je svega, promašenih penala, gostujućih pobjeda, remija bez golova, crvenih kartona. Za svakoga ponešto, reklo bi se.

Jednom sam rekla da bi 0:0 trebalo kazniti sa po jednim negativnim bodom za svaku ekipu, jer gledatelji ostanu prikraćeni za ono najuzbudljivije, pogotke. K tome, nema poraženih, kojima se navijači pobjedničke ekipe mogu rugati, a obje ekipe imaju alibi osvojenog boda, kojim mogu maskirati loš dan.

Da je po mome, sad bi četiri kluba imala dva boda manje na tablici. S 0:0 su naime završile utakmice Osijeka i Rijeke te Lokomotive i Karlovca. Po izvještajima Sportnetovih novinara, ipak ni jedna ni druga nisu bile dosadne, pa ću im u ovom kolu oprostiti. No, Lokomotiva je i dalje u vrlo nezgodnoj situaciji jer vrijeme istječe, a raspoloživih je bodova koji donose spas iz crvene zone sve manje.

U gostima je pobijedio Slaven Belupo, kojeg vodi američki Hrvat Roy Ferenčina. Momci Luke Pavlovića bili su zbilja loši, čime su ostali razočarani domaći navijači i moja kolegica Mihaela, koja se sjeća kako u prvih pet kola ove sezone njeni Zagrepčani nisu upisali ni jedan poraz.

'Šamar', kako je to elegantno rekao moj kolega Bernard, zavrijedio je i Hajduk na Poljudu, a više nego sretan što može pobijediti (i) u Splitu bio je Cibalijin trener Stanko Mršić. Pozitivna je stvar što Mršić neće u ovom kolu spominjati suce, no negativna je što igrači Hajduka očito ne shvaćaju vrijednost dresa kojeg nose. Možda se poprave do kraja prvenstva.

Ivan Katalinić i Split dobili su u gostima tri boda od Intera i tako praktički zakoračili u Europu, na čemu ćemo im čestitati čim treća pozicija na tablici bude i službeno potvrđena. Inter pak je praktički izgubio tu istu radost, svojim drugim porazom za redom.

Na red su došle domaće pobjede. Dinamo je, kako priliči prvaku, pobijedio u gostima kod Šibenika, a pomogli su i sami domaćini, propustivši iskoristiti početni pritisak i kazneni udarac. Potvrdilo se također da je Hrvatski dragovoljac posustao u svojoj borbi te je poražen na Stanovima, Zadru je pobjedu donio jedan ali vrijedan gol Antonija Mršića.

I za kraj, Istra 1961 je vođena rukom Igora Pamića svladala Varaždince, koji se nikako nisu mogli psihički pripremiti za utakmicu nakon svega što im se dogodilo u posljednjih desetak dana. Možda su momci iz baroknog grada i igrali ljepše, ali se za bodove broje samo golovi, a njih je pulska družina postigla dva, dok je Varaždincima ostala nula.

Izjava kola

Za izjavu kola opet se pobrinuo Stanko Mršić, kazavši: "Stalno dolazim u prosječne ekipe, teško je raditi u malom klubu jer ima puno i financijskih, a i drugih stvari koje se događaju. Stalno se nadam da ću dobiti prigodu i u nekom većem klubu, tome se i dalje nadam. Stalno računam da će mi moj rad pružiti prigodu u Hajduku ili Dinamu, mogu se i dalje samo nadati."

Ne može se zamjeriti čovjeku koji je po statistici rekorder u broju prvoligaških utakmica u HNL-u. Vodio je osim Cibalije i Zadar, Šibenik, Varteks, Osijek i Međimurje, a upravo potonja sredina pokazuje da je trener od formata, pošto je jedina prvoligaška sezona u kojoj se Čakovčani nicu borili za ostanak bila ona u kojoj ih je vodio Mrša. Živi bili pa vidjeli hoće li ga u obzir uzeti Dinamo ili Hajduk.

Promašeni penal kola

Čini se da je Alispahić u 26. kolu pokrenuo epidemiju svojom Panenkom protiv Splita. U 27. kolu čak su dva strijelca bila neuspješna s bijele točke, no kako bi Šafarićev penal samo umanjio poraz Varaždinaca, izdvojit ćemo kao tragičniji onaj Bačelića-Grgića. Njegov je pokušaj s bijele točke pročitao Kelava i tako je rezultat ostao na 0:0, a ostaje pitanje koliko bi taj gol utjecao na krajnji ishod susreta.

Promašena prognoza kola

Prognozu kola radila sam s kolegom Lovrom Štrbinićem. Promašili smo svašta, pošto je HNL postao nepredvidljiviji od ponašanja Carlosa Irwina Estéveza, poznatijeg pod imenom Charlie Sheen, pa si to ni ne uzimamo srcu. K tome, da smo vidoviti, danas bismo sigurno živjeli u bogatstvu stečenom igranjem lutrije. No, možda smo ipak trebali pogoditi da će Lokomotiva po osim put ove sezone odigrati 0:0, a da će Rijeka nastaviti niz bez poraza i doći do broja osam.

Sami smo sebe najviše razočarali predviđanjem da će Hajduk doma upisati pobjedu protiv Cibalije. 'Di nam je bila pamet' ne znamo, a ne zna ni Ante Miše. Njega čak dapače interesira koga se to boje Hajdukovi igrači, no možda bi im trebalo povećati plaću, pa da dobiju više samopouzdanja. Ili ne.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2011. u 23:02
    licenca je mali propust????? igrači ginu na terenu, a ljudi u foteljama zaborave prijaviti. Po pravilu ju niti nemogu dobiti, jer ne možeš se žaliti na nešto ak opće nisi podnio zahtjev
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2011. u 19:36
    ttt2008 vjerojatno nisu očekivali da će se u prvoj sezoni boriti za europu U svakom slučaju, manji propust. Vlatkec to kod svoga frenda Platinija sredi za čas.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.05.2011. u 19:15
    da, mafija vodi i jedan i drugi klub :P
    Obrisan korisnik
  • ttt200801.05.2011. u 19:14
    hahaha orgaznizacijski na nivou:D kojem to nivou? kak su bili rekli, nismo znali da trebamo tražit licencu za europu?
    ttt2008
  • crveni0901.05.2011. u 19:08
    idemo mi u Europu,koga svrbi nek se češe......
    crveni09