Automoto

Pedrosi laknulo zbog oporavka

Maja Giljanović • nedjelja, 01.05.2011.
Pedrosi laknulo zbog oporavka

Trojac Repsol Honde nije krio zadovoljstvo rezultatima ostvarenima na Velikoj nagradi Portugala. Oporavljenik Dani Pedrosa je do 13. pobjede u karijeri stigao četiri kruga prije kraja uzbudljivog dvoboja s aktualnim svjetskim prvakom Jorgeom Lorenzom, Casey Stoner je stisnuo zube i unatoč bolovima u leđima izborio treće mjesto, a Andrea Dovizioso je u posljednjim sekundama prestigao Valentina Rossija i osvojio četvrto mjesto.

Trojac Repsol Honde na konferenciji za novinare nakon Velike nagrade Portugala u Estorilu nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima: Dani Pedrosa prvim, Casey Stoner trećim i Andrea Dovizioso četvrtim mjestom.

Pedrosa je 13. pobjedu u karijeri u taktički savršenoj utrci ostvario četiri kruga prije kraja ispred aktualnog svjetskog prvaka Jorgea Lorenza, a zadovoljstvo viceprvaka svijeta tim većim čine dvije činjenice: 1) u Estorilu nikad prije nije pobijedio ni u jednoj klasi, 2) u Portugal je stigao netom što je skinuo šavove zaostale nakon operacije ključne kosti.

Vezane vijesti

"Sretan sam zbog same pobjede, ali još i više svojim fizičkim stanjem. Operacija je izgleda bila pun pogodak, mučio sam se punih šest mjeseci i sada je ozljeda napokon stvar prošlosti. Uhvatili su me grčevi 15 krugova prije kraja, ali to je normalno, bitno je da nisam izgubio na snazi i da sam ostao rame uz rame s Lorenzom. Dao sam maksimum znajući za njegove rezultate na ovoj stazi, trudio sam se držati se u egalu i na koncu sam osjetio da mogu još i više. Odlučio sam se na napad i uspio, hvala svim liječnicima, mom fizioterapeutu i treneru, svi smo naporno radili i zaslužili smo pobjedu", izjavio je Pedrosa.

Stoner i Marco Simoncelli su se borili za treću poziciju, a izlijetanje Talijana usporilo je i bivšeg svjetskog prvaka. Izgubio je dragocjene sekunde iza Pedrose i Lorenza, a kad je još polovinom utrke osjetio oštru bol u leđima uplašio se da bi i drugu utrku uzastopce nakon Jereza mogao ostati bez rezultata.

"U jednom sam trenutku ostao bez daha, nisam se mogao ni maknuti. Mislio sam da je jedino rješenje da se dovučem do garaže, ali srećom nakon pola kruga bol je malo popustila, u nastavku još i više i uspio sam završiti utrku. Uzimajući sve u obzir treće mjesto je odličan rezultat", zaključio je Stoner.

Dovizioso ni u jednom trenutku nije popuštao pritisak na Valentinu Rossiju i četvrto je mjesto izborio u ciljnoj ravnini: "Silno sam se trudio zadržati kontakt s Valentinom i sretan sam četvrtim mjestom, ali još sam daleko od prvoplasiranog. Moram biti kompetitivan od prvog treninga želim li se ravnopravno nositi s Pedrosom, Stonerom i Lorenzom".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!