Rukomet

Podravki pehar 17. put

Ivana Strahija • ponedjeljak, 02.05.2011.
Podravki pehar 17. put
Foto: Axel Heimken

Podravka Vegeta osvojila je svoj 17. Hrvatski kup od 20 odigranih. U finalu je uvjerljivo svladala ekipu Sesveta rezultatom 39:24.

Kokice su još jednom, po 17. put, ponijele pehar Kupa, zaključak je završnice tog natjecanja, koja se odigrala u Samoboru.

Podravka je u finale prošla porazivši dan ranije Trešnjevku s 36:27, što je bilo za očekivati, no malu je senzaciju priredila ekipa Sesveta, koja je Lokosice nadvisila s 32:28. Sesvećanke su, iako mlade, pokazale veliku vjeru u svoje sposobnosti i vodile velikim dijelom susreta protiv Lokomotive.

U finalu se Podravka nije opustila i nakon početnog odmjeravanja snaga prešla je u vodstvo koje više nije ispustila. Na poluvrijeme su Koprivničanke ponijele 17:12, što su višestruko povećale do isteka 60. minute (39:24).

Uz čestitke pobjednicama, mnogi su iskrene čestitke uputili i Sesvećankama, koje su po prvi puta izborile finale. U njihovim su redovima u završnom dvoboju najviše golova dale Lana Franković (6) i Željka Vidović (5), dok su kod Koprivničanki najviše pogodaka postigle Anita Gaće (10) te Maja Kožnjak i Miranda Tatari (po 6).

Hrvatski rukometni kup za žene, finale:
Podravka - Sesvete Agroproteinka 39:24 (17:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!