Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 01.05.2011.
Kiel
Kiel 33:36 Barcelona
Barcelona

Barcelona slavila i u Njemačkoj

Mihaela Bradovski • nedjelja, 01.05.2011.
Barcelona slavila i u Njemačkoj
Foto: EPA

U reprizi prošlogodišnjeg finala ove je sezone uspješnija, u oba susreta, bila momčad Barcelone. Tako se momčad Xaviera Pascuala pridružila HSV-u, Löwenu i Ciudad Realu na završnici koja će se odigrati u Kölnu, dok će se aktualni prvak morati zadovoljiti tek s plasmanom u četvrtinu finala...

Oba su sastava u početku igrala oprezno, ne upuštajući se previše u rizik, a takva se situacija ne terenu odrazila i na rezultat - u desetoj minuti na semaforu je stajalo 6:6. Iako je vratar Kiela, Thierry Omeyer, tada upisao lijepu obranu, Barcelona je dobila priliku s linije sedam metara. Rocas ne griješi, na drugoj strani Šarić skida udarac s krila i pogotkom Rutenke gosti dolaze na +2.

U periodu od 10. do 15. minute Kiel je postigao dva, a Barcelona čak pet pogodaka i tada je došlo vrijeme za domaći time-out. Navijačima je moral svojim pogocima dizao tek Jicha. No i nakon pozvane minute odmora Barcelona je nastavila s pogocima iza leđa Omeyera, izgubio je njemački sastav tada korak i s nekoliko kontri momčad Xaviera Pascuala postavila je 7:11.

Vratar Barcelone, Danijel Šarić igra u životnoj formi, a obranama je svojoj momčadi pomogao i u ovom susretu. Njemački sastav uspio je stići do 10:11, no dalje od toga nije išlo. Četiri brza pogotka postigla je u iduće dvije minute Barcelona, a nakon još jedne obrane Šarića u 22. minuti prednost je narasla na +5 (10:15). U loš dan Kiel uklopio se i Ilić promašenim sedmercem u 28. minuti.

Domaći su rukometaši do daha došli u 11. minuti nastavka, uspjeli su s nekoliko brzih pogodaka razbiti Barcelonin ritam, a neprepoznatljivog Omeyera (17 posto uspješnosti) za vratima je zamijenio Andreas Palicka. Pokazalo se to vrijednim potezom domaće klupe, nakon isključenja Jiche u istoj je minuti obranio dva zicera i zadržao svoj sastav na -5.

A da se u posljednjoj četvrtini ne bi dovela u neugodnu situaciju Barcelona je još malo povukla i 12. minuta prije kraja ukupno držala prednost od devet pogodaka. Uslijedile su tada minute u kojima su proradili živci, pa je prvo isključen Nagy, a već u idućoj akciji Rutenka, ali i Zeitz. No nakon što period s igračem više Kiel nije uspio iskoristiti u svoju korist španjolska je momčad mogla polako početi slaviti plasman u završnicu.

Iako su njihovi ljubimci izgubili mogućnost obrane naslova, a najbolje im se ne piše niti u domaćem prvenstvu, navijači Kiela s pljeskom su ispratili svoju momčad s parketa. Barcelona je imala odgovor na sve protivničke pokušaje i zasluženo je prošla dalje, a konačan rezultat ne demonstrira u potpunosti dominaciju gostiju u ovom dvoboju.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Flensburg24:38Atletico de Madrid
HSV Hamburg38:24Čehovski Medvedi
Rhein-Neckar Löwen27:29Montpellier
Barcelona27:25Kiel
Montpellier26:35Rhein-Neckar Löwen
Čehovski Medvedi37:37HSV Hamburg
Atletico de Madrid21:22Flensburg
Kiel33:36Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.05.2011. u 22:24
    zasto se kiel raspao u uzvratu? ubila ih je barca.. moglo je bit i vise razlike da se nisu zajebavali..
    Obrisan korisnik
  • irilov02.05.2011. u 00:32
    ma ne može se vrhunskiu rukomet igrat bez pleja na run and gun...smiješno. da su do kraja ostali koncentrirani plavocrveni su ih mogli doslovce uništit...
    irilov
  • Obrisan korisnik01.05.2011. u 23:21
    Kiel cijelu sezonu igra bez Narcissea,prije 20 dana se vratio,i opet povrijedio tako da ga danas nije bilo u ekipi protiv Barcelone,uz to dogodio se jako loš dan Omeyeru!
    Obrisan korisnik
  • danchy01.05.2011. u 21:21
    po čemu favoriziranih?? bile su šanse 50:50 za prolaz. bravo Barca
    danchy
  • Obrisan korisnik01.05.2011. u 20:34
    potpuna nemoć Kiela, rezultat na kraju to ne sugerira ali lako je to mogla biti potpuna blamaža (ne znam iz kojih razloga) favoriziranih njemaca
    Obrisan korisnik