Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 24.04.2011.
Barcelona
Barcelona 27:25 Kiel
Kiel

Barcelona uspjela protiv Kiela

Ivan Trebotić • nedjelja, 24.04.2011.
Barcelona uspjela protiv Kiela
Foto: Davor Sajko

U još jednoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka sastali su se prošlogodišnji finalisti F.C. Barcelona Borges i THW Kiel. Nakon pobjede nad Hamburgom rukometaši Kiela nadali su se još jednom pothvatu u Barceloni koji bi ih približio Final fouru, dok je Barcelona tražila osvetu za poraz u finalu.

Barcelona je prvenstvo Španjolske već osigurala s osam bodova prednosti pred Ciudad Realom te joj predstoji samo rutinsko odrađivanje utakmica do kraja. Dok s druge strane Kiel nije više ona momčad koja je harala prošlih godina i u prvenstvu i u Ligi prvaka. Kiel je praktički izgubio prvenstvo od Hamburga i uz nacionalni Kup koji ne može zadovoljiti apetite jednog takvog kluba, okreće se potpuno Ligi prvaka. Veliko samopouzdanje im je dala i pobjeda u ligi protiv baš tog Hamburga, kao da su sebi dokazali da još mogu igrati na najvećoj razini. Barcelona je prekinula jednu tradiciju i dominaciju Ciudad Reala u ASOBAL Ligi, a druga ih čeka u Ligi prvaka protiv Kiela.

Obje ekipe započele su s plitkim agresivnim obranama pa su tako u početku i jedni i drugi teško stizali do pogodaka. Odmah su se iskazali s par obrana golmani obje ekipe, Šarić kod Barcelone i Omeyer kod Kiela. Prva tri gola postignuta su iz sedmereca, dva je izveo Rocas koji večeras nije dobio prilike u igri pored odličnog Tomasa.

Nakon početnog egala, igrači Kiela napokon probijaju obranu Barcelone i to većinom preko raspoloženog Ilića. Dolaze u prednost od par golova razlike i najvećih 11:15 u 26. minuti. Xavi Pascual zove time out i mijenja obranu s isturenim Tomasom te usporava razigrani napad Kiela. Nakon prethodna dva uzastopna gola Ferrnandez dobiva dvije minute isključenja. Barcelona odlično iskorištava igrača više i postiže tri uzastopna gola za konačnih 14:15 na poluvremenu.

U drugom poluvremenu pogodak se čekao pet minuta, a postigao ga je Tomas nakon što je Omeyer obranio Romeru sedmerac. Opet je uslijedila nestašica pogodaka, a večeras izvrsni Šarić i Omeyer samo su razmjenivali obrane. Rutenka iz sedmerca i jednom s devet metara, prvi put nakon početnih 2:1 dovodi Barcelonu u vodstvo 17:15. Kiel se uspijeva vratiti u egal preko svojih glavnih pokretača Jiche i Omeyera.

S druge strane Šarić je izvrsno parirao Omeyeru i tako opet odveo Barcelonu u novu prednost. Zadnjih deset minuta domaćini su nošeni navijačima ušli sa rezultatom 24:21 da bi u 27. minuti pogotkom Noddesboa skočili na četiri razlike. Za kraj Omeyer je po ko zna koji put večeras obranio Garciji i servirao kontru za Kleina i konačnih 27:25.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Flensburg24:38Atletico de Madrid
HSV Hamburg38:24Čehovski Medvedi
Rhein-Neckar Löwen27:29Montpellier
Barcelona27:25Kiel
Montpellier26:35Rhein-Neckar Löwen
Čehovski Medvedi37:37HSV Hamburg
Atletico de Madrid21:22Flensburg
Kiel33:36Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH24.04.2011. u 23:58
    Ovo je rezultat koji bi Kiel u svakom slučaju morao nadoknaditi u uzvratu.
    ALGHAZANTH
  • Obrisan korisnik24.04.2011. u 22:25
    prolazi ovo Kiel lagano...
    Obrisan korisnik