Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 01.05.2011.
Atletico de Madrid
Atletico de Madrid 21:22 Flensburg
Flensburg

Pirova pobjeda Flensburga

Mihaela Bradovski • nedjelja, 01.05.2011.
Pirova pobjeda Flensburga
Foto: EPA

Rukometaši Ciudad Reala treći su putnici na završnicu Lige prvaka u Kölnu. Gostujuću prednost od 14 pogodaka nije uspjela istopiti loša igra u uzvratu, Flensburg je u Njemačkoj stigao do minimalne pobjede...

Momčad Flensburga u Španjolsku je otputovala s vrlo malo nade u konačan uspjeh, a iako do njega na kraju ipak nisu stigli, odigrali su puno bolji susret od onog domaćeg stoga još više mogu žaliti za propuštenom prilikom pred vlastitim navijačima. Ciudad Real prvi je načeo mrežu protivnika, u drugoj se minuti u strijelce upisao Entrerrios, no od 12. minute i vodstva gostiju 4:3 španjolski sastav do odmora nije uspio izaći iz minusa.

U tim početnim minutama s nekoliko se obrana istaknuo Arpad Šterbik, a efikasno je startao i Lazarov, no zatim je uslijedila bezidejnost u napadu, uz nekoliko neprisiljenih, početničkih pogrešaka i Flensburg je uz isto tako ne baš sjajnu igru uspio održavati prednost. Iako su gosti prvi pogodak postigli tek u 6. minuti, uspjeli su iskoristiti domaći post od gotovo pet minuta i nakon jedne četvrtine utakmice na semaforu je stajalo 4:6.

Pet minuta kasnije stigao je njemački sastav i do +4, a veću razliku spriječio je obranom Šterbik, a zatim brzim pogotkom Entrerrios. Završnica prvog dijela ipak je pripala momčadi Ljubomira Vranješa. Na novih četiri pogotka prednosti Flensburg ostaje s igračem manje, no i tada uspijeva postići pogodak. Na najveću razliku, plus od pet pogodaka, povisuje Anders Eggert. Lazarov i Abalo, iz prve i jedine kontre u prvome dijelu, smanjuju zaostatak, no na odmor se otišlo pri 9:13.

Stvari su se u korist domaćina nakratko promijenile na startu drugoga dijela. Na vrata je stao Hombrados i s dvije ekspresne obrane dao mogućnost svojim ofenzivcima za smanjenje, a zatim i preuzimanje prednosti. Ciudad je osim obrana svog vratara iskoristio i novo isključenje Flensburga i u 37. minuti domaći su navijači dočekali vodstvo.

Na ulasku u posljednjih 15 minuta domaći su, nakon dva isključenja, ponovno bili u deficitu, a 16:18 konačno je aktiviralo i podršku s tribina. Samu završnicu obilježila su brojna gostujuća isključenja, no Ciudad uz svu pomoć koju im je protivnik pružao nije uspio upisati pobjedu. Španjolskog je predstavnika pred kraj gurao Jonas Kallman, ali minimalno slavlje na kraju je bilo ono Flensburga.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Flensburg24:38Atletico de Madrid
HSV Hamburg38:24Čehovski Medvedi
Rhein-Neckar Löwen27:29Montpellier
Barcelona27:25Kiel
Montpellier26:35Rhein-Neckar Löwen
Čehovski Medvedi37:37HSV Hamburg
Atletico de Madrid21:22Flensburg
Kiel33:36Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!