Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 24.04.2011.
Rhein-Neckar Löwen
Rhein-Neckar Löwen 27:29 Montpellier
Montpellier

Lavovi izgubili od Montpelliera

Ivana Strahija • nedjelja, 24.04.2011.
Lavovi izgubili od Montpelliera
Foto: EPA

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici para Rhein Neckar Löwen – Montpellier Nijemci su izvukli kraći kraj i u uzvratu će morati u Francuskoj s tri gola više dokazivati da su baš oni zavrijedili prolaz u završnicu u Kölnu.

U susret su obje ekipe ušle bez par igrača prvog sastava. Zbog problema s leđima Löwen je bio bez vratara Henninga Fritza i srednjeg vanjskog Borgea Lunda, dok je Montpellier stigao bez pivota Issama Teja i Davida Juriceka, pa je mjesto u prvoj postavi dobio mladi Luka Karabatić. Najslavniji igrač Francuza, Nikola Karabatić, bio je u igri, no u prvih 30 minuta od pet šuteva nije realizirao ni jedan.

Susret počinje blagom prednošću gostiju, koji u 18. minuti imaju 6:8, no nakon što su se navijači u SAP Areni zagrijali, zagrijali su se i domaći rukometaši i iskoristili 'sušu' u francuskim redovima. U 24. minuti Nijemci preokreću na 9:8. a zatim imaju i 11:8 u 29. minuti. Na odmor se ide s 12:9 za domaće.

U drugom poluvremenu je međutim krenulo Montpellierovog Vid Kavtičnika, koji u par kontranapada dolazi do lakih pogodaka i smanjenja na 16:15 u 38. minuti. Golijada Francuza se nastavila, pa u 43. prelaze u vodstvo (19:20), a u 50. je minuti i Karabatić postigao svoj prvi gol za 22:25. Iako su se trudili, domaći nisu uspjeli dostići Francuze, a za to su zaslužne i mnogobrojne tehničke pogreške, kao i brzopletost koju su na kraju pokazali.

U prvi poraz domaćih u SAP Areni u ovoj sezoni naš je Ivan Čupić ugradio četiri svoja gola. Uzvrat, koji će odlučiti tko prolazi u završnicu Lige prvaka u Kölnu, igra se u subotu 30. travnja. Trener Rhein Neckar Löwena Gudmundur Gudmundsson nije previše optimističan: "Vidjet ćemo što će se dogoditi u Francuskoj, ali uz 13 tehničkih pogreški u 30 minuta i 20 promašaja, ne možemo puno očekivati."

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Flensburg24:38Atletico de Madrid
HSV Hamburg38:24Čehovski Medvedi
Rhein-Neckar Löwen27:29Montpellier
Barcelona27:25Kiel
Montpellier26:35Rhein-Neckar Löwen
Čehovski Medvedi37:37HSV Hamburg
Atletico de Madrid21:22Flensburg
Kiel33:36Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!