Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 30.04.2011.
Čehovski Medvedi
Čehovski Medvedi 37:37 HSV Hamburg
HSV Hamburg

HSV remijem do Kölna

Mišo Gulić • subota, 30.04.2011.
HSV remijem do Kölna
Foto: EPA

Njemački HSV je remijem u Moskvi osigurao final four u Kölnu. Čehovski Medvedi su, za razliku od prvog susreta kojeg su izgubili 14 razlike, pokazali da nisu slučajno došli u ovu fazu natjecanja i barem su se malo odužili svojim navijačima.

HSV je bez većih trauma osigurao nastup na završnom turniru u Kölnu. Medvedi su vodili tijekom cijelog susreta, ali nisu izdržali do kraja i propustili su upisati pobjedu, a najveća mora im je bio Domagoj Duvnjak koji je postigao osam zgoditaka. Tako će Vori, Lacković i Duvnjak po prvi puta imati priliku zaigrati na final fouru, jer prošle sezone su ostali korak prekratki u susretima protiv Ciudad Reala.

Iako su gosti tijekom tjedna najavljivali kako velika prednost iz prvog susreta neće utjecati na motiviranost u uzvratu, to očito nije bio slučaj, jer su odmah na startu utakmice Medvedi krenuli furiozno i već u 10. minuti imali 9:3.

Golove su Rusi zabijali iz svih pozicija, a najveću prednost imali su u 22. minuti kada je na semaforu svjetlilo velikih +8 (15:7). Potpuno nemoćno i bezidejno u tim trenutcima izgledali su gosti iz Hamburga, ali ipak se uspijevaju konsolidirati te golovima Vorija i Duvnjaka hvataju priključak i na odmor se odlazi rezultatom 19:14.

Vjerojatno je u poluvremenu gostujući strateg Martin Schwalb imao što za reći svojim igračima, jer Nijemci u drugi dio ulaze mnogo odlučnije te nakon samo tri minute igre, golom Duvnjaka, dolaze do -2 (22:20).

Narednih 10-ak minuta Rusi odolijevaju pritisku i održavaju prednost, ali ipak u 45. minuti zgoditkom Hensa gosti prvi put nakon početka utakmice poravnavaju rezultat na 28:28. Do kraja susreta gledali smo stalne izmjene u vodstvu, a na samom kraju Medvedi su bili ti koji su se spašavali poraza i golom Šelmenka postavljaju konačnih 37:37.

Od Hrvata, Duvnjak je zabio osam, Vori pet dok se Lacković nije upisao u strijelce. Ukupno gledajući i više nego zaslužen prolaz HSV-a te čast da budu prvi koji osigurali svoje mjesto u Kölnu.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Flensburg24:38Atletico de Madrid
HSV Hamburg38:24Čehovski Medvedi
Rhein-Neckar Löwen27:29Montpellier
Barcelona27:25Kiel
Montpellier26:35Rhein-Neckar Löwen
Čehovski Medvedi37:37HSV Hamburg
Atletico de Madrid21:22Flensburg
Kiel33:36Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!