Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 30.04.2011.
Montpellier
Montpellier 26:35 Rhein-Neckar Löwen
Rhein-Neckar Löwen

LP: Löwen iznenadio Montpellier

Ivan Trebotić • subota, 30.04.2011.
LP: Löwen iznenadio Montpellier
Foto: EPA

Zanimljiv dvoboj pružili su Montpellier Agglomeration HB i Rhein Neckar Löwen u ovom dijelu natjecanja. Malo tko je očekivao da će ekipa predvođena ponajboljim igračem svijeta Karabatićem ispustiti prednost iz Mannheima.

S pravom su Nikola Karabatić i trener Montpelliera Patrice Canyer ignorirali čestitke za prolaz u VELUX Final Four nakon prve utakmice u četvrtfinalu. Canyeru su i u ovom dvoboju nedostajala četiri igrača, ali obrana i koncentrirani napad iz prošlog susreta davali su im samopouzdanje. S druge strane su se igrači Löwena nadali, po nekima i malom čudu, pobjedi u novoj areni Pérols. Znali su da ako misle proći dalje, moraju ubrzati igru i zaustaviti francuske kontranapade.

Čvrste agresivne obrane bile su obilježje prvog dijela na obje strane. Teško su se i jedni i drugi probijali do suparničkih vratara. Uglavnom se napadalo na postavljene obrane uz pokoju kontru Guigoua. U 18. minuti Montpellier prvi put ima značajniju prednost od 11:8. Lijepo je prolazio Karabatić kroz obranu gostiju, dok je s druge strane Bielecki dalekim šutevima torpedirao Stochla. Löwen reagira time-outom nakon kojeg ne iskorištava nekoliko obrana Schmala te se na odmor odlazi s rezultatom 17:15.

Drugi dio nije se nastavio istim tempom u obranama pa je to odmah rezultiralo lakim golovima uz nekoliko isključenja s obje strane. Kroz prvo poluvrijeme gosti su se mučili u napadu, tek su s vanjskim šutevima Šešuma i Bieleckog održavali se na žviotu. Međutim odmor je izgleda više prijao gostima koji s tri uzastopna gola prelaze u vodstvo. U tom razdoblju najviše se istakao naš Ivan Čupić. Rezultat 21:24 u 43. minuti zabrinuo je Canyera koji zove time-out.

Stalno se očekivao povratak Montpelliera, ali sam Karabatić nije ništa mogao protiv probuđenih Nijemaca i izvrsnog Schmala koji ga je izludio svojim obranama. Pokušavali su Francuzi iz očaja, ali izvrsni Schmal je sve kupio i doveo svoju momčad u polufinale rezultatom 26:35.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Flensburg24:38Atletico de Madrid
HSV Hamburg38:24Čehovski Medvedi
Rhein-Neckar Löwen27:29Montpellier
Barcelona27:25Kiel
Montpellier26:35Rhein-Neckar Löwen
Čehovski Medvedi37:37HSV Hamburg
Atletico de Madrid21:22Flensburg
Kiel33:36Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy01.05.2011. u 12:30
    ne slažem se da je Kiel najveći favorit za naslov uz Ciudad, pa Lowen je Kiela ubio u gostima pred koji tjedan. mislim da bi ih Barcam ogla danas izbacit. a nije ni Ciudad što je bio zadnjih godina. nadam se da će HSV osvojit. čestitke Lowenu, nek su izbacili bahate Francuze
    danchy
  • Obrisan korisnik01.05.2011. u 10:30
    Ne vidim zašto bi ovo bilo iznenađenje. Na kraju je završilo 9 razlike a ne 2 ili 3
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2011. u 20:38
    Sutra će i Kiel proći Barcelonu.Kiel i Ciudad su dva najveća favorita za naslov,ali ima nešto kod Ciudada,obrambeno su bez konkurencije najjači,sa Šterbikom i Dinartom ali isto isto tako napadači su dosta slabij nego prije,nemaju više Rutenku,Steffansona i Metličića!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2011. u 20:08
    Njemci dominiraju!
    Obrisan korisnik