Liga prvaka - Završnica, četvrtfinale, 23.04.2011.
HSV Hamburg
HSV Hamburg 38:24 Čehovski Medvedi
Čehovski Medvedi

HSV pregazio "Medvede"

Mišo Gulić • subota, 23.04.2011.
HSV pregazio "Medvede"
Foto: EPA

Rukometaši HSV-a su u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka potpuno razbili Čehovske Medvede i praktički osigurali svoje mjesto na final fouru u Kölnu. Sjajni u napadu bili su Lijewski i Hens dok je u drugom dijelu bio ključan ulazak vratara Sandströma...

Sjajnu predstavu pružili su svojim navijačima rukometaši HSV-a, čije boje brane i tri hrvatska "mušketira" i trebalo bi se dogoditi pravo čudo da se ne nađu na samoj završnici u Kölnu.

Mrežu gostiju načeo je Lacković odmah u prvom napadu, a gosti su držali priključak tek u prvih nekoliko minuta. U 12. minuti, nakon tri vezane obrane Bittera i brzih kontri Schrödera rezultat se penje na +4 (7:3).

U razmaku od samo dvije minute Lacković iznuđuje dva isključenja gostujućih igrača što najbolje koristi Krzysztof Lijewski te u 24. minuti postavlja velikih 18:10. Vjerojatno su domaći pomislili kako je susret riješen pa gosti koriste opuštanje te nakon isključenja Vorija i Duvnjaka uspijevaju smanjiti na prihvatljivih 20:15, što je bio i rezlutat na poluvremenu. Prvi dio igrači HSV-a završavaju sa sjajnih 74% šuta dok su gosti izgubili čak šest lopti i mogli su biti zadovoljni sa "samo" -5.

Početkom drugog dijela gosti su u nekoliko navrata imali priliku smanjiti na samo -3, ali tada ključan potez utakmice vuče Martin Schwalb. Na vrata, umjesto indisponiranog Bittera, ulazi Per Sandström i odmah potom skida dva sedmerca Rusima te nizom fantastičnih obrana potpuno zaključava svoja vrata.

Kakav-takav priključak gosti drže do 45. minute i rezultata 27:20, a onda kreće show Pascala Hensa koji do kraja zabija šest pogodaka, a izvrsnim obranama prati ga Sandström. Kako se susret primicao završetku konstantno je rasla prednost domaćih koji su u tim trenutcima doslovno letjeli terenom i neumoljivo punili mrežu gostujućeg vratara Gramsa.

Pečat na veliku predstavu HSV-a na kraju su golovima dali Duvnjak i Vori za konačnih +14(38:24) i veliko slavlje prepune dvorane u Hamburgu moglo je početi.

Liga prvaka - Završnica

četvrtfinale

Flensburg24:38Atletico de Madrid
HSV Hamburg38:24Čehovski Medvedi
Rhein-Neckar Löwen27:29Montpellier
Barcelona27:25Kiel
Montpellier26:35Rhein-Neckar Löwen
Čehovski Medvedi37:37HSV Hamburg
Atletico de Madrid21:22Flensburg
Kiel33:36Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH25.04.2011. u 00:01
    Medvedi su izgledali kao da su još spavali zimski san.
    ALGHAZANTH